Mainos

Outokumpu harkitsee tytäryhtiönsä listautumista

Mineraali- ja metalliteknologiaan erikoistunut Outokumpu Technology listautuu pörssiin aikaisintaan ensi syksynä.

Teräsyhtiö Outokumpu kaavailee mineraali- ja metalliteknologiaan erikoistuneen tytäryhtiönsä listautumista Helsingin pörssiin. Outokumpu Technology listautuu pörssiin aikaisintaan ensi syksynä, mutta aikatauluun vaikuttaa myös markkinoiden kehitys.

Outokummun mukaan listautuminen toteutettaisiin osakemyyntinä suomalaisille ja kansainvälisille instituutiosijoittajille sekä suomalaisille yksityissijoittajille.

Outokumpu Technologyn viime vuoden liikevaihto oli 590 miljoonaa euroa, ja yritys työllistää 1800 henkeä. Sen tutkimuskeskukset ja koetehtaat sijaitsevat Porissa ja Frankfurtissa Saksassa.

Yhtiö tuottaa maailmanlaajuisesti asiakkaidensa tarpeisiin mukautettuja tehtaita sekä kaivos- ja metalliteollisuuden laitteita.

Outokummun johdon mielestä Outokumpu Technologyn listaaminen itsenäisenä yhtiönä parantaa molempien yhtiöiden liiketoiminnan kehittämistä. Outokumpu perustelee listautumishanketta myös sillä, että yhtiöiden synergiat ovat rajalliset. Se aikoo pitää merkittävän vähemmistöosuuden teknologiayhtiöstä.

- Outokummun tavoitteena on olla kiistaton ykkönen ruostumattomassa teräksessä. Outokumpu Technologyn listaamisen myötä voimme omistautua täysin siihen, sanoo toimitusjohtaja Juha Rantanen.

Outokumpu Technologyn osuus Outokummun liikevaihdosta oli viime vuonna 8 prosentia ja henkilöstöstä 17 prosenttia. Outokummun liikevaihto oli 5 552 miljonaa euroa ja työntekijöiden määrä 10 764. Technologyn liikevoitto oli 25 miljoonaa euroa, kun koko yhtiön liikevoitto oli 83 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.