Outo totuus erotiikkamaailmasta – vibraattoreita rakennellaan mutu-tuntumalla

Seksilelujen prototyyppejä on vaikeaa kehittää. Myös kuluttajatestien tulokset ovat usein epäluotettavia.

Seksivälineitä on kaikenkokoisia ja -muotoisia. Vibraattorin saa myös edullisesti, mutta onko halpa hyvää?

Insinööri Janet Lieberman suunnittelee nykyisin seksivälineitä. Aiemmin Lieberman oletti, että huonolaatuiset seksilelut ovat vain seuraus valmistajien huonosta suunnittelusta.

Tutkittuaan asiaa Lieberman kuitenkin havaitsi, että lelujen prototyyppejä on vaikeaa kehittää ja testata. Testien tulokset ovat usein epäluotettavia.

Mitat puuttuvat

Osasyynä ongelmiin oli vähäinen tietämys ihmisen anatomiasta, joka on tuotteen suunnittelussa tärkeää.

Jos tuotetta kuuluu pitää kädessä, sen tulee sopia käteen. Siksi ihmiskäsistä on luotu ohjeelliset mitat, joita tuotteita suunnitellessa voi käyttää apunaan, kertoo The Verge. Vaginalle samanlaisia mittoja ei ole.

On vain arvailun varassa, miten monenlaisia vaginoita on olemassa, ja miten yleisiä eri tyypit ovat. Esimerkiksi klitoriskiihottimen sisältävät vibraattorit eivät välttämättä osu klitorikseen lainkaan, koska suunnittelijat eivät tiedä, miten pitkä tai lyhyt kiihottimen tulisi olla.

Vaginan koko

  • Tavallisesti 6–12 cm pitkä 
  • Koko voi kuitenkin muuttua kiihotustilan aikana ja synnytyksen jälkeen

Seksivälineitä on myös hankalaa testata. Esimerkiksi lasten leluja voi testata lapsiryhmillä, jotka leikkivät leluilla, ja tutkijat seuraavat tilannetta.

Ymmärrettävistä syistä aikuisten leluja ei voi testata samalla tavalla. Seksivälinettä testaa yleensä yksittäinen ihminen ilman valvontaa. Tämän henkilön havainnot voivat olla epäluotettavia, ja niiden saaminen saattaa kestää kauan.


Lue myös:

    Uusimmat