Outi Pyy paljastaa parhaimman kirpputorilöytönsä: Likatahrat olivat vain plussaa

Kuka sanoi, ettei kirpputoreilta löydä mitään? Tee-se-itse kierrätysmuodin sanansaattaja ja muotiblogisti Outi Pyy on tuttu näky kirpputorien rekkien kimpussa. Mikä onkaan mieleenpainuvin löytö, jonka vanhoista vaatteista huippumuotia luova nainen onkaan löytänyt hyppysiinsä?

Muotiblogisti ja Trashion! Tee itse huippumuotisi -teoksen kirjoittanut Outi Pyy on pyörinyt kierrätyskeskuksilla, kirpputoreilla ja second hand -liikkeissä vuosikaupalla: hän tietää mitä etsiä ja miten etsiä. Mutta mikä onkaan ollut mieleenpainuvin löytö kierrätettyjen vaatteiden keskellä?

Yli kymmenen vuotta farkkufirman visualistina toiminut Pyy kertoo sydämen hypähtävän aina kurkkuun, kun hän löytää kirpputorien kätköistä esimerkiksi 1990-luvun puolesta välistä olevia farkkumalleja, jotka ovat edelleen hyvässä kunnossa.

– Kerrankin eräs kundi oli myymässä hyvännäköisiä miestenfarkkuja ja kysyin häneltä, kuinka paljon hän niistä pyytää. Muistaakseni hän pyysi niistä noin 50 euroa ja sanoin hänelle, että sinulla on hinnat kohdallaan, älä vaan missään nimessä myy halvemmalla. Niitä housuja, jotka hänellä oli siinä pöydässä, ei oltu myyty Suomessa yli kymmeneen vuoteen, Pyy muistelee.

Se, että farkut olivat selvästi kuluneet, eivät muotiblogistia häirinneet – päinvastoin.

– Ne olivat tosi kauniisti kuluneet, eli niistä näki että niitä oli käytetty ja niistä oli myös pidetty huolta. Niissä oli tosi makea kuluma sekä likatahroja, jotka eivät lähde pesussa pois – ja ne olivat ihan hillittömän hienon näköiset. Juuri tuollaisista löydöistä pidän: kun löytää jotain niin aitoa ja rakastettua, vaikka se onkin vain vaate – niinkin pinnallinen asia kuin vaate.

Outi Pyyn mielestä on hurmaavaa, miten "ihmiset kiintyvät riepuihinsa", ja ennen kaikkea millainen historia niiden taakse kätkeytyykään:

– Minulle on hyvin tärkeää ne tarinat, joita kirpputorimyyjät kertovat niistä tavaroista: mistä he ovat ne hankkineet, missä kaikkialla he ovat niissä vaatteissa pyörineet. Tarinat antavat huomattavasti lisäarvoa tuotteille.

Kirpputoreja Facebookissa


Käytkö sinä kirpputoreilla? Kommentoi!

Kuva: Lehtikuva, AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja