Mainos

Outi Kosken poikien palautuskiista venyy

Kajaanin käräjäoikeus pitää yhä keskeytettynä suomalais-amerikkalaisten poikien palautuksen täytäntöönpanon. Oikeudessa selvitetään erityisesti, kuultiinko poikien tahtoa riittävästi viime keskiviikon tapahtumissa.

Kajaanin käräjäoikeus on päättänyt jatkaa palauttamisen täytäntöönpanon keskeyttämistä Outi Kosken 10- ja 13-vuotiaiden poikien palautuskiistassa.

Täytäntöönpanoa lykätään ainakin torstaihin saakka, jolloin käräjäoikeus antaa asiassa kansliapäätöksen.

Kajaanissa alkoi tänään oikeuskäsittely, jossa tutkittavana on viranomaisten menettely Outi Kosken poikien noudon yhteydessä viime viikon keskiviikkona. Kosken edustajan mukaa poikien noudon yhteydessä oli rikottu lain ja oikeusministeriön ohjeiden antamia menettelytapoja. Erityisesti tutkittavana on, kuultiinko poikien tahtoa riittävästi päätöksiä tehtäessä.

Oikeudessa oli paikalla myös poikien isä John Rogers. Hänen edustajansa korosti istunnon alussa, että Kajaanissa tulisi ratkaista vain viranomaisten toimien lainmukaisuus viime keskiviikkona Ristijärvellä.

Aamupäivän aikana ennätettiin todistajista kuulla noudossa mukana ollutta Ristijärven sosiaalijohtajaa. Hänen mukaansa viranomaiset olivat toimineet tilanteessa täysin lain mukaisesti, eikä poikien autoon siirtämisessä ollut käytetty voimakeinoja. Sosiaalijohtaja syytti myös suoraan äitiä lasten mielipiteiden manipuloinnista.

Sevón arvostelee tiedotusvälineitä palautusjutussa

Korkeimman oikeuden presidentti Leif Sevón arvostelee tiedotusvälineiden tapaa käsitellä Outi Kosken lasten tapausta. Sevónin mielestä äidin näkökulma on korostunut liikaa ja keskustelu mennyt osittain väärille raiteille. Hän muistuttaa Radio Novan haastattelussa, että esimerkiksi korkeimman oikeuden tehtävä oli päättää vain siitä, missä lapsia koskeva huoltajuuskiista käydään, ei siitä, kumpi vanhemmista on parempi huoltamaan lasta.

- Jos keskustellaan väärästä asiasta, silloin on huomattavan helppoa päästä lopputulokseen, joka ei oikein vastaa sitä mistä olisi pitänyt keskustella, Sevón sanoo.

Korkeimman oikeuden presidentin mielestä keskustelu on myös paisunut liikaa.

- Minusta on täysin odotettavissa, että tämäntyyppinen asia herättää huomattavasti kohua ja että siinä otetaan niin reippaasti kantaa. Sinänsä keskustelu on kyllä jossain määrin menettänyt suhteellisuutensa. Mutta en minä väittäisi, etteikö yksittäisten lasten asia olisi sellainen, josta ei pitäisi keskustella, Sevón sanoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.