Outi Brouxin oireita hoidettiin väärin: Seurauksena lapsettomuus?

Stylisti Outi Broux kärsi pitkään oireista, joita hoidettiin masennuksena. Olo pahentui entisestään, kunnes syyksi selvisi kilpirauhasen vajaatoiminta. Lapsihaaveiden kannalta oli tuolloin jo liian myöhäistä – katso koskettava haastattelu.


– Palelin jatkuvasti, olin todellinen vilukissa ja supernukkuja, aamuisin aina väsynyt. Tuntui, että musta löytyi vain on- ja off -nappula: jaksoin paahtaa täysillä, ja sitten tipahdin ihan täysin, stylisti Outi Broux muistelee oireitaan.


Kun lisäksi muisti tuntui pätkivän ja mielialakin olevan matalalla, kuulosti lääkärin selitys masennuksesta uskottavalta. Hoidon myötä olo kuitenkin vain paheni: paino nousi, toimintakyky kärsi ja karvatkin alkoivat lähteä.


– Kysyin lääkäriltä, että minkä sortin masennuksesta on kyse. En ole koskaan kuullutkaan, että voi olla niin vakavasti masentunut, että jopa häpykarvat häviävät, Broux ihmettelee.

Lopulta syyksi selvisi kilpirauhasen lähes olematon toiminta.


– Jos olisi joskus viitsitty paneutua, olisin ehkä saanut lapsia. Kilpirauhasenvajaatoiminta on vaikuttanut varmasti niihin lukemattomiin keskenmenoihin, joita minulla aikoinaan oli ja kohdun ulkopuolisiin raskauksiin, joista tuli lapsettomuutta ja lukuisia muita vaivoja, Broux uskoo.


Lisää asiaa kilpirauhasen vajaatoiminnasta Studio55.fissä maanantaina 16. syyskuuta klo 9.05, kun lähetyksessä vierailee professori Matti Välimäki. Voit katsoa ohjelman myös netissä osoitteessa Studio55.fi tai Katsomossa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja