Oulussa yllätyskäänne koronasulussa: Yrittäjä valitti rajoituksista – kuntosalit auki heti: "Jes, jes ja jes!!!"

Pohjos-Suomen hallinto-oikeus on keskeyttänyt kuntosaleja ja muita yksilöurheiluun tai -liikuntaan käytettäviä sisäliikuntatiloja koskevan sulkumääräyksen. Välipäätöksen taustalla on kaksi hallinto-oikeudessa vireillä olevaa valitusta.

Sulku jatkuu hallinto-oikeuden mukaan mahdollisesti uudestaan, kun valitus on ratkaistu tai "asiassa toisin määrätään".

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto oli tartuntatautilain nojalla määrännyt alueelle laajan yleisö- ja asiakastilojen sulun 31. tätä kuuta, eli huomiseen asti. Kuntosalien ja yksilöliikuntatilojen lisäksi alueella on pitänyt sulkea muun muassa yleiset tanssipaikat, saunat ja uimahallit.

Valituksissa viitataan THL:n koronan riskiarvioon

Sulun keskeytyspäätöstä oli tekemässä muun muassa tartuntatautilääkäri.

– Hallinto-oikeus teki keskeytyspäätöksen aluehallintoviraston lausunnon hankkimisen jälkeen täysilukuisessa kolmijäsenisessä kokoonpanossaan. Kokoonpanoon kuului kahden ammattituomarin lisäksi tartuntatauteihin perehtynyt erikoislääkärijäsen, hallinto-oikeuden tiedotteessa todetaan.

Sulkua koskevissa valituksissa viitataan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen julkaisemaan koronariskiarvioon.

– THL:n arviossa yksilöurheiluun ja -liikuntaan käytettäville sisätiloille on annettu yksi riskipiste, ja sellaisiin liittyvä riski on arvioitu vähäiseksi.

Sulusta valittanut kuntosaliyrittäjä iloitsee

Sulkupäätöksestä valittanut kuntosaliyhtiö Kuntokeskus Liikun toimitusjohtaja Johanna Riihijärvi on tyytyväinen oikeuden päätökseen. 

– Jes, jes ja jes!!! P-Pohjanmaan hallinto-oikeus on juuri käsitellyt Liikun valituksen ja välipäätöksellä keskeyttää sulkumääräyksen. Avaamme Oulun ja Ylivieskan Liikut tänään klo 17. Myös alueen kaikki muut salit saa avata päätöksen myötä, Riihijärvi tviittaa.

– Nyt tuntuu hyvältä.

"Kyseessä ei ole avaaminen yhdeksi päiväksi"

Uusi päätös koskee Pohjois-Suomen aluehallintoviraston huomiseen asti voimassa olevia määräyksiä. Se on kuitenkin aiemmin tällä viikolla jatkanut tilojen sulkua 15. ensi kuuta asti.

Liikku kertoo verkkosivuillaan tehneensä valituksen myös jatkomääräyksestä. Nyt se odottaa hallinto-oikeudelta samanlaista päätöstä siitä. 

– Pohjois-Pohjanmaan Liikut siis pysyvät auki, eikä kyseessä ole avaaminen vain yhdeksi päiväksi, yhtiö tiedottaa.

Riihijärven mukaan yhtiö on valittanut aluehallintoviraston päätöksestä myös ainakin Pirkanmaalla.

Hallinto-oikeus kertoo tiedotteensa mukaan antavansa ratkaisut valituksista mahdollisimman pian.

Lue myös:

    Uusimmat