Oulun poliisi pitää mahdollisena, että uusia seksuaalirikoksia tulee ilmi – "Olemme kannustaneet uhreja ilmoittautumaan"

Oulun seksuaalirikosten tutkinnanjohtaja Markus Kiiskinen kommentoi tutkintaa 2:58

Oulun seksuaalirikosten tutkinnanjohtaja Markus Kiiskinen toivoo, ettei uusia seksuaalirikoksia tulisi enää ilmi. Hän pitää kuitenkin mahdollisena.

– On mahdollista, että uusia juttuja tulee ilmi Oulussa ja muussa valtakunnassa. Olemme Oulussa kannustaneet uhreja ilmoittautumaan poliisiin, jos tällaisia tapauksia on sattunut, hän kertoo.

Käräjäoikeus vangitsi eilen kaksi miestä epäiltynä rikoskokonaisuudessa, jossa epäillään neljän lapsen joutuneen seksuaalirikosten uhreiksi. Rikosnimikkeitä ovat tällä hetkellä törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö ja törkeä raiskaus.

Kiiskinen ei tässä vaiheessa vielä ota tarkemmin kantaa tapahtumiin, esimerkiksi epäillyssä törkeässä raiskauksessa mahdollisesti käytettyyn väkivaltaan tai uhrin senhetkiseen tilaan.

– Lapsi on aina lapsi, puhutaan alle 15-vuotiaista henkilöistä. Sillä tavalla lähtökohta on selvä, hän kuvailee tapauksen tutkintaa.

Oulussa on tullut ilmi useita seksuaalirikoksia, joissa on epäilty yhteensä neljän ulkomaan kansalaisia. Kiiskisen mukaan maat edustavat tyypillisimpiä maita, joista Suomeen on tullut turvapaikanhakijoita.

Hän toteaa, ettei Oulun teoilla näytä olevan yhteyttä Helsingin epäiltyyn törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön, josta epäilty vangittiin tänään.

Lue myös:

    Uusimmat