Oulun kaupunginjohtaja jättää tehtävänsä – ei vastannut "odotuksia johtajuudesta"

Oulun kaupunginjohtaja Seppo Määttä jättää tehtävänsä, kertoo kaupunki tiedotteessaan. 

Tiedotteessa kerrotaan Määtän irtisanoutuneen tehtävässään. Eroilmoituksen on vastaanottanut kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mirja Vehkaperä.

Kaupunginhallituksen poliittisten ryhmien yksimielinen näkemys oli, että Määttä ei vastannut odotuksia johtajuudesta, joita edellytetään Oulun kaupunginjohtajana toimivalta henkilöltä.

Tiedotteessa kerrotaan, että Määtän virkasuhteen viimeinen voimassaolopäivä on 11. helmikuuta 2024. Hänen työvelvoitteensa päättyy välittömästi.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Kaleva. Oulun kaupungin tiedote oli julkaisuvapaa perjantaiaamuna kello 6, mutta Kaleva uutisoi asiasta paikallisen merkittävyyden vuoksi välittömästi. Tämän jälkeen muut mediat kertoivat myös asiasta.

Uuden kaupunginjohtajan rekrytointi alkaa ensi vuoden alussa

Kaupunginjohtajan sijaisena toimii konsernijohtaja Ari Alatossava. Uudesta kaupunginjohtajan rekrytointiprosessista tehdään päätös ensi vuoden alkupuolella, tiedotteessa kerrotaan.

Seppo Määttä toteaa Oulun kaupungin tiedotteessa seuraavaa:

– Toivotan Oulun kaupungille menestystä tulevaisuuden mahdollisuuksien ja haasteiden edessä. Oma matkani Oulun kaupunginjohtajana jäi keskeneräiseksi. Kiitokset kaikille Oulun kaupungin työntekijöille, jotka tekevät tärkeää työtä Oulun asukkaiden ja yritysten eteen.

Lue myös:

    Uusimmat