Karkkilan kaupunginjohtajan käytös ajanut koko kaupungin "halvaannuksen tilaan", sanovat alaiset – näin kaupunki vastaa: "Työsuojeluilmoitus on vastaanotettu"

Karkkilan kaupunki vahvistaa MTV Uutisille, että kaupunginhallitus on vastaanottanut työsuojeluilmoituksen ja että siihen liittyen aiotaan selvittää kaupungin johtamiseen liittyviä haasteita. Tilannetta aiotaan selvittää ulkopuolisen tahon kanssa.

MTV Uutiset kertoi aiemmin tänään, että Karkkilan kaupungin henkilöstöstä vajaa pari kymmentä eri toimialojen työntekijää on jättänyt työsuojeluilmoituksen Karkkilan kaupunginjohtajan epäasialliseen käytökseen ja toimintaan liittyen.

Nyt Karkkilan kaupungin johdosta vahvistetaan MTV Uutisille, että ilmoitus on tehty.

–  Karkkilan kaupunginhallitus on vastaanottanut työsuojeluilmoituksen, jonka osalta tullaan selvittämään kaupungin johtamiseen liittyviä haasteita, kertoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Satu Ahjoniemi.

– Kaupunginhallitus on merkinnyt ilmoituksen tiedoksi kokouksessaan ma 22.6.2020 ja käynnistänyt prosessin tilanteen selvittämiseksi. Kaupunginhallitus edustaa prosessissa työnantajaa ja ryhtyy selvittämään tilannetta ulkopuolisen selvittäjän kanssa, jatkaa Ahjoniemi.

Tieto ilmoituksen vastaanottamisesta on julkinen, mutta asiakirja on merkitty toistaiseksi salassapidettäväksi. Sen sisältö on ainoastaan asianosaisten saatavilla.

"Henkistä väkivaltaa"

Ilmoituksessa sanotaan, että kaupungin toiminta on halvaantunut, kun ihmiset eivät uskalla tehdä jokapäiväisiä töitään virheiden pelossa.

Henkilöstön keskuudessa on herännyt huoli kaupunginjohtaja Tuija Telénin ammattitaidosta ja hyvinvoinnista. Työsuojeluilmoituksen mukaan henkilöstöllä on kokemus, että esimiestyö ja henkilöstöjohtaminen on ala-arvoista.

– Kyllä se on ihan henkistä väkivaltaa, mitä hän harjoittaa, kertoi yksi MTV Uutisten haastattelemista työntekijöistä.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja