Oulun kahdeksan epäillyn seksuaalirikosvyyhti siirtyi osin syyttäjälle – kahdelle epäillylle syytteetkin todennäköisesti tällä viikolla

Oulun epäillyistä seksuaalirikosjutuista laajin eli niin kutsuttu grooming-vyyhti on siirtynyt syyteharkintaan ensimmäisten kahden epäillyn osalta, poliisi kertoi maanantaina. Molempia epäillään törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta.

Vyyhdessä on yhteensä kahdeksan miestä epäiltynä alakouluikäiseen tyttöön kohdistuneista seksuaalirikoksista. Groomingilla tarkoitetaan esimerkiksi nettihoukuttelua, jossa aikuinen valmistelee lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä luomalla tähän kiintymys- ja luottamussuhdetta.

Syyttäjä Kaisa Kytömäen mukaan juttua ei käsitellä käräjäoikeudessa kokonaisuutena, vaan jokaisen epäillyn syytteet käsitellään erikseen. Kytömäki arvioi, että nyt syyteharkintaan siirtyneiden kahden epäillyn osalta myös syytteet nostetaan jo tällä viikolla. Epäillyt on vangittu, joten syytteitä pitää käsitellä käräjäoikeudessa kahden viikon sisällä syytteiden nostosta.

Poliisin mukaan loppujen kuuden epäillyn osalta esitutkinnat ovat vielä kesken, mutta valmistuvat kevään aikana.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja