Oulun kahdeksan epäillyn seksuaalirikosvyyhdestä nousivat ensimmäiset syytteet – "Epäillyillä ei varsinaisesti ole tekemistä toistensa kanssa"

Oulun epäillyistä seksuaalirikosjutuista laajimmasta, eli niin kutsutusta grooming-vyyhdestä, on nostettu ensimmäiset syytteet.

Yhtä epäiltyä vastaan on nostettu syyte törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta. Syyttäjän mukaan miehen syytteitä käsitellään Oulun käräjäoikeudessa kahden viikon kuluttua.

Groomingilla tarkoitetaan esimerkiksi nettihoukuttelua, jossa aikuinen valmistelee lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä luomalla tähän kiintymys- ja luottamussuhdetta.

Vyyhdessä on kaikkiaan kahdeksan epäiltyä ja yksi uhri, alaikäinen tyttö. Jokaisen epäillyn syytteet käsitellään käräjäoikeudessa erikseen omana juttunaan. Itä-Suomen syyttäjänviraston kihlakunnansyyttäjä Pia Mäenpää kertoo MTV Uutisille, että tapaukset käsitellään erillisinä, koska tapauksissa ei ole tullut ilmi muuta yhteyttä toisiinsa kuin uhri. Teot ovat erillisiä.

– Epäillyillä ei varsinaisesti ole tekemistä toistensa kanssa, hän toteaa.

Syyttäjän mukaan syyteharkinta on valmistumassa myös toisen epäillyn osalta. Loput jutuista ovat edelleen poliisilla esitutkinnassa, mutta siirtyvät syyteharkintaan lähiaikoina. Käräjäoikeuden on määrä saada jutut viimeiset jutut käsiteltyä heinäkuussa.

Lue myös:

    Uusimmat