Mainos

Oulun insestitapauksen uhri IL:ssä: ”Tässä ei ole kyse vain minusta”

Oulun järkyttävän insestitapauksen oikeuskäsittely käydään poikkeuksellisesti avoimin ovin. Oikeus päätti asiasta eilen ja oikeudenkäynti alkaa huomenna. Se on 26-vuotiaalle Marlenelle helpotus, kertoo Iltalehti.

Syytteessä on 51-vuotias mies, Marlenen isä, jota syytetään tyttäreensä kohdistuneesta törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Hyväksikäyttö alkoi tyttären ollessa yhdeksän vanha. Tyttärelle on tehty useita abortteja ja hän on myös synnyttänyt lapsen.

Marlene kertoo Iltalehden haastattelussa, että julkisuus on tärkeää. Hän myös painottaa, että missään maailman kolkassa ei ole normaalia oman lapsensa hyväksikäyttö.

– Minulla ei ole mitään salattavaa. Ymmärrän uhreja, jotka haluavat suojella itseään. Tiedän, että uhrina ei ole helppo olla julkisuudessa, mutta tässä ei ole kyse vain minusta. Kyseessä on rikos, jollaista ei saisi tapahtua kenellekään, se on niin väärin, nainen sanoo lehdessä.

Oikeudenkäyntiaineisto on lisäksi oikeuslaboratorion tutkimustodistusta lukuun ottamatta julkista. Tavallisesti seksuaalirikosten käsittely oikeudessa määrätään salaiseksi, mitä myös nyt syytteessä oleva mies vaati.

Marlene tuli Suomeen isänsä kanssa Norsunluurannikolta reilu 20 vuotta sitten. Lehdellä hän kertoo, että biologinen äiti jäi Norsunluurannikolle, eikä tämä tiedä vieläkään hyväksikäytöstä. Iltalehdelle nainen kertoo, että ei ole tavannut isäänsä useaan vuoteen ja oikeudenkäynnissä hän aikoo pyytää sermiä, jotta hänen ei tarvitse kohdata isäänsä.

Iltalehdessä hän painottaa olevansa pettynyt eniten sosiaalitoimen työntekijöihin, jotka eivät huomanneet pienen tytön tilannetta aborteista huolimatta. Muuten nainen ei ole vihainen tai katkera.

– Jotta pääsee eteenpäin pitää antaa anteeksi. Isä on sairas, hän ei ymmärrä mitä on tehnyt. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.