Oulun hyväksikäyttövyyhdissä epäilty ja tutkintaa Saksaan paennut mies vangittiin

Oulussa on tutkinnassa noin sata lapsiin ja nuoriin kohdistuvaa seksuaalirikosta 1:58
Hyväksikäyttöepäilyt ovat ravistelleet Oulua ja myös kärjistäneet mielipiteitä.

Oulun käräjäoikeus määräsi tänään aamulla Oulun hyväksikäyttövyyhdin tutkintaa Ouluun paenneen 25-vuotiaan miehen vangittavaksi.

Miestä epäillään törkeästä raiskauksesta, törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja pahoinpitelystä.

Mies poistui rikosepäilyjen tultua julkiseksi maasta, ja hänet hänet saatiin kiinni Saksassa poliisin julkaistua tämän kuvan ja nimen. Tiedonkulullisten ongelmien vuoksi saksalaispoliisi kuitenkin päästi miehen uudelleen vapaalle jalalle, ja tämä jouduttiin etsimään virkavallan käsiin uudelleen.

Epäilty lennätettiin Saksasta Ouluun

Mies toimitettiin Suomeen lentokoneella eilen. Lento kulki Frankfurtista Helsingin kautta Ouluun niin, että epäity oli Oulussa alkuillasta.

Tutkinnanjohtaja Markus Kiiskinen kertoo, ettei siirrosta ole tullut hänen tietoonsa mitään poikkeavaa.

– Kaiketi sujui hyvin, hän toteaa.

Kiiskinen kertoo, että vastaavia lennätyksiä tehdään Ouluun vain harvakseltaan, ja kertoo yleisemmin Suomen sisällä siirtojen tapahtuvan autolla. Kansainvälisistä henkilönsiirroista vastaa keskusrikospoliisi.

Kokonaisuus syyttäjälle ennen kesää

Hän kertoo, että Oulun hyväksikäyttökokonaisuuden tutkinta on hyvässä vauhdissa. Kaikki kokonaisuuteen kuuluvat asiat on tarkoitus saada syyteharkintaan ennen kesää.

– Nyt aloitetaan kuulustelut hänen kanssaan, kun hänet on tänne saatu, Kiiskinen kertoo.

Oulun käräjäoikeudessa tehtiin myös muutamia vangitsemisen uusintakäsittelyitä, koska eräät vangituista ovat vaatineet päästä vapaalle tutkintavankeudesta.

Lue myös:

    Uusimmat