Mainos

Oululaisyrittäjien sovellus haastaa suomalaisia uskaltamaan: ”Haluamme, että kaikki hyppäisivät rohkeasti kohti tuntematonta”

Oululaisyrittäjien kehittämä sovellus haastaa suomalaisia heittäytymään hetkeen.

”Elämäsi kutkuttavin kuukausi, suoraan puhelimeesi. Uskallatko? Etkö muka uskalla?” Näin haastetaan suomalaisia mukaan 30 päivän haasteeseen Luova Laboratorion verkkosivuilla.

Osta elämä -sovelluksen taustalla ovat oululaiset Martta Tervonen, Sami Mikkola ja Sallamari Nissilä.

Martta ja Sami kertovat MTV Digille hypänneensä turvallisesta työpaikastaan softayrityksen palveluksesta yrittäjiksi vuosi sitten syksyllä.

– Ryhdyimme unelmoimaan elämäämme ja pohdiskelemaan, mitä tekisimme, jos maailmassa ei olisi mitään rajoja, Martta ja Sami kertovat MTV Digille.

Tuloksena syntyi idea Osta elämä -sovelluksesta.

– Halusimme ja haluamme, että kaikki ihmiset hyppäisivät rohkeasti kohti tuntematonta, kokeilemaan hullujakin juttuja, kohtaamaan pelkojaan, nauramaan itselle ja koko elämälle.

Viesti päivässä haastaa rikkomaan rajojaan

Osta elämä -sovelluksen tarkoituksena on luoda yhteisöllistä tekemistä Pokémon Go -mobiilipelin tapaan. Parhaimmillaan pelaajat voisivatkin tunnistaa toisia pelaajia ympäri Suomea, kun kaikki suorittavat samaa haastetta samalla kellonlyömällä.

"Elämän" voi ostaa 30 päiväksi kerrallaan 2,90 euron hintaan. Käytännössä käyttäjä saa WhatsApp-sovellukseensa yhden henkilökohtaisen viestin päivässä. Viesti voi tulla mihin kellonaikaan tahansa, missä tahansa.

– Saatat olla haasteen tullessa esimerkiksi keskellä palaveria, ruokakaupassa, lenkkeilemässä tai vaikkapa juuri nousemassa yleisön eteen lavalle esiintymään.

Viestissä voidaan esimerkiksi haastaa pelaaja hyppimään paikoillaan 20 kertaa, kulkemaan välittömästi lähimpään kahvilaan ja kysymään, liikenisikö heiltä pala arkijuustoa tai kommunikoimaan seuraavan 15 minuutin ajan kysymyslausein.

– Tätä peliä tarvitsee erityisesti jokainen, joka haluaa rikkoa rutiineja ja tuoda valonpilkahduksia elämäänsä – saada hauskuutta, jännitystä ja seikkailumieltä arjen keskelle.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.