Mainos

Oululaisnainen yllättyi onnestaan, mutta "Gigantin" ilmainen iPhone 8 osoittautuikin 78 euron kuukausimaksuksi – Jos erehdyit, ota heti yhteys poliisiin

Oululaisnainen hieraisi tänään silmiään, kun sähköpostiin kilahti viesti, jossa kerrottiin hänen olevan 20 valitun joukossa, jotka saavat iPhone 8:n ilmaiseksi vastaamalla muutamaan kysymykseen.

MTV:n haltuunsa saamassa viestissä kerrotaan aluksi kyseessä olevan Gigantin mielipidekysely. Voit lukea viestin kokonaisuudessaan alta.

Tällainen huijausviesti kilahti tänään oululaisnaisen sähköpostiin:

Gigantti - Olet saanut tämän viestin, koska olet valittu.

Haluamme mielipiteesi Apple's kehittyneimmistä älypuhelin. iPhone 8. Olemme valinneet satunnaisesti Suomesta kaksikymmentä henkilöä osallistumaan. Saat laitteen ilmaiseksi, anna mielipiteesi. Toimitus kestää vain kaksi tai kolme työpäivää.

Siirry seuraavalle sivulle. Sinua pyydetään muutamia peruskysymyksiä jotka koskevat älypuhelinten käyttöä. Sinun on myös vahvistettava yhteystietosi. Toivomme, että sinulla on hyvä loma-kausi.

Testasimme, miten huijaus etenee, jos viestin mukana tulevaa linkkiä klikkaa. Aluksi huijaussivustolla kysytään peruskysymyksiä puhelimiin liittyen: mikä on lempi puhelinmerkkisi, minkä värisen iPhone 8:n haluaisit...

Tämän jälkeen sivusto ilmoittaa, että henkilö on voittanut iPhone 8:n. Aukeaa uusi sivu, jolla kuitenkin ilmoitetaan, että puhelimen saa muutamalla eurolla kuukaudessa käyttöönsä, mutta edelleen sen voi voittaa arvonnassa.

Sivuston alareunassa on kuitenkin pienellä präntillä kirjoitettuna ikävä yllätys: Mikäli sivustolle jättää omat yhteystietonsa, sitoutuu tilaamaan kolmen päivän peruutusajan omaavan 76 euron kuukausihintaisen "verkkoviihteen palvelun" sekä kuukausittain 2,25 euroa maksavan puhelimen.

Gigantti: Erittäin ikävää

MTV kertoi viime viikolla vastaavasta Gigantin nimissä levinneestä huijauskampanjasta. Tuolloin monet suomalaiset luulivat osallistuvansa iPhone X:n arvontaan, mutta totuus oli kuitenkin toinen.

Gigantin viestintäpäällikkö Anniina Korpela kertoo MTV:lle, että huijauksia sekä Gigantin että muiden yritysten nimissä on jälleen runsain määrin liikkeellä. Korpela vahvistaa, että muutkin asiakkaat ovat vastaanottaneet vastaavanlaisen viestin kuin oululaisnainen.

– Gigantin nimissä lähetetään valitettavasti huijausviestejä tasaisin väliajoin eri versioina, Korpela toteaa.

– Teemme parhaamme huijausviestien jäljittämisessä, mutta se on hyvin haastavaa ja käytännössä jopa mahdotonta, koska toimijat ovat yleensä ulkomailla.

Korpelan mukaan huijausviestien lupauksiin ei tule missään nimessä tarttua.

– Mikäli epäilee vastaanottaneen huijausviestin, ei kannata klikkailla linkkejä auki tai antaa luottokorttitietoja. Jos on ehtinyt antaa luottokorttitiedot, kannattaa ottaa äkkiä yhteys pankkiin tai poliisiin, Korpela sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.