Oudot äänet aiheuttivat ihmetystä Vantaalla – syyksi paljastui tekninen vika voimalaitoksessa: "Kuin olisi seissyt lähellä suihkumoottoria"

Vantaalla kuultiin sunnuntai-iltana kovia ääniä, kun Martinlaakson voimalaitoksen venttiili päästeli korkeapaineista höyryä ulos useamman kerran. 

Noin yhdentoista aikaan illalla martinlaaksolainen Ossi Mattsson oli juuri käymässä nukkumaan, kun ulkoa alkoi kuulua erittäin kovaa meteliä.

– Pamaus se ei ollut, vaan jatkuva tasainen ääni. Äkkiä kuulosti siltä, kuin olisi seissyt lähellä suihkumoottoria, Mattsson kuvailee.

– Ensimmäinen ääni kesti ainakin minuutin, ehkä jopa kaksi äkkiä arvioituna. Hetken tauon jälkeen tuli toinen samanlainen, mutta huomattavasti lyhyempi ääni.

Mattssonin kuulemat äänet olivat peräisin Martinlaakson voimalaitoksesta, joka sijaitsee 1,5 kilometrin päässä Mattsonin kotoa.

Lämmönjakelun katkos sai turbiinin sulkeutumaan

Vantaan Energian julkaisemassa tiedotteessa kerrotaan, että kaukolämmön jakelu katkesi eilen illalla hetkellisesti, minkä vuoksi turbiini meni pikasulkuun.

Se johti siihen, että biokattilan varoventtiili päästi useamman kerran korkeapaineista höyryä ulos. Äänet aiheutuivat varoventtiilin laukeamisesta. 

Vantaan Energian mukaan tekninen vika oli pieni, eikä siitä aiheutunut vaaratilannetta voimalassa.

– Häiriötilanteessa voimalaitoksen kuuluukin toimia juuri näin, tiedotteessa todetaan.

Yhtiön mukaan vikaa alettiin korjaamaan heti sen ilmettyä hieman kello 23 jälkeen. Korjaustyöt saatiin valmiiksi kolmelta aamuyöllä, ja voimalaitos toimii nyt normaalisti. 

Vantaalla kuulluista kovista äänistä uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja