"Lasit tärisivät ja lapset juoksivat paniikissa sisälle" – Eri puolilla Espoota on kuultu kova pamaus, jonka syystä viranomaisillakaan ei ole mitään tietoa

Kova pamaus ihmetytti espoolaisia eri puolilla kaupunkia iltapaäivällä. Mistä pamaus kuului tai mikä sen aiheutti, sitä ei tiedetä.

MTV Uutisten tietojen mukaan useat ihmiset ovat kuulleet Espoossa kovan pamauksen noin kello 16 aikoihin iltapäivällä.

Pamauksen on kerrottu helisyttäneen muun muassa asuntojen ikkunoita.

MTV Uutiset kysyi tapahtuneesta Tilannekeskuksesta sekä Länsi-Uudenmaan keskuspaloasemalta. Kummallakaan ei ollut asiasta minkäänlaista tietoa.

– Olemme saaneet soittoja asiaan liittyen. Meillä ei ole tietoa asiasta, keskuspaloasemalta kommentoidaan.

"Lasit tärisivät ja lapset juoksivat paniikissa sisälle"

Puskaradio Espoo -ryhmässä Facebookissa asia on saanut aikaan paljon keskustelua. Havaintoja äänestä on tehty muun muassa Bembölessä, Kauklahdessa, Kirkkojärvellä, Kurttilassa, Masalassa ja Friisilässä.

Erään henkilön mukaan ilmassa on leijaillut samaan aikaan vahvaa ruudin hajua.

– Samaa ihmetellään Muuralassa. Nyt haisee ruuti, kertoo eräs henkilö.

Espoon Gumbölessa asuva Veli Markko kertoo MTV Uutisille, että pamaus kuulosti siltä kuin lumet olisivat tippuneet katolta alas.

– Matala ja kova ääni. Jyrähti niin, että lasit tärisivät. Oma poika ja naapurin lapset juoksivat pienessä paniikissa sisälle, Markko kommentoi.

Syyksi ehdotettu viemäritunneleiden räjäytyksiä

Sosiaalisessa mediassa on myös arvuuteltu, olisiko pamaus voinut johtua Espoon Blominmäessä tapahtuvista viemäritunneleiden louhinnoista.

Tavoitimme Blominmäen vedenpuhdistamon hankejohtaja Jukka Yli-Kuivilan, joka piti pamauksen yhteyttä heidän toimintaansa Espoon alueella hyvin epätodennäköisenä.

– Jos tällainen räjähdys olisi tullut meidän työmaalta, minä olisin kyllä siitä jo saanut kuulla, Yli-Kuivila kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat