Mainos

Otto Warmbier kärsi kammottavista oireista ennen kuolemaansa – ei sittenkään kyse kidutuksesta?

Pohjois-Korean vangitseman yhdysvaltalaisopiskelija Otto Warmbierin tapauksessa on sattunut jälleen uusi käänne. 

Pohjois-Koreassa vankilassa virunut ja lopulta kotimaassaan Yhdysvalloissa kuolleen Warmbierin vanhemmat väittivät eilen, että Pohjois-Korea oli kiduttanut hirvittävällä tavalla heidän poikaansa. 

– Juoksimme pois koneesta nähtyämme hänet. Emme olleet varautuneet. Yhdenkään äidin tai vanhemman ei pitäisi joutua käymään läpi sitä, mitä me kävimme läpi, Cindy Warmbier kuvailee näkyä, jonka hän ja Oton sisar kohtasivat sisällä lentokoneessa. Pohjois-Korea ei ole uhri. He ovat terroristeja, jotka kidnappasivat Oton. He kiduttivat häntä. He satuttivat häntä tarkoituksella, isä Fred ja äiti Cindy sanoivat. 

Vanhempien mukaan Warmbier ulvoi epäinhimillisesti, tuijotti kaukaisuuteen ja kärsi pahoista lihaskrampeista. 

Warmbierin kuolemansyytä tutkinut lääkäri Lakshmi Sammarco on kuitenkin nyt kommentoinut, että yhdysvaltalaisnuorukaisen ruumiista ei löytynyt selkeitä merkkejä kidutuksesta ja ihmettelee vanhempien kommentteja. 

Vanhemmat väittivät, että Warmbierin hampaat olivat "sikin sokin" ja hänen jaloissaan oli pahoja arpia. 

– Olen varma, että hänen hampaissaan ei ollut merkkejä vammoista. Jaloissa oli vain pieniä jälkiä, joiden alkuperää emme tiedä, kuolemansyyntutkija Sammarco sanoi. 

Warmbierin kuolemansyyksi on vahvistunut hapenpuute ja verenkiertohäiriö aivoissa, mutta syy tälle on yhä hämärän peitossa. 

– Emme tiedä, mitä hänelle tapahtui. Se on totuus, Sammarco kommentoi. 

Lääkärin mukaan Warmbierin oireet, kuten äännähtely ja hallitsematon sätkiminen sopivat aivojen hapenpuutteesta kärsivän potilaan taudinkuvaan. 

Lähteet: BBC, Guardian

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.