Mainos

Isä valmisti pannukakkuja – tytär menehtyi muutaman suupalan jälkeen

Yhdeksänvuotias tyttö kuoli vakavaan allergiseen reaktioon pian sen jälkeen, kun hän oli haukannut palan isänsä valmistamasta pannukakusta.

Yhdeksänvuotias Nainika Tikoo oli juuri palannut kotiin ratsastustunnilta, kun hänen isänsä päätti valmistaa tyttärelleen maidottomia pannukakkuja. Tyttö ei ollut ehtinyt kuin maistaa isänsä kokkailuja, kun hän alkoi oireilla. Pannukakku aiheutti tytölle useita allergisia reaktioita, jotka lopulta salpasivat hänen henkensä. Tytön kasvot olivat alkaneet jo sinertää, ennen kuin ambulanssi saapui paikalle.

– Kiirehdin kotiin ja astuin keskelle näkymää, jossa hän makasi lattialla riisuttuna, lähes sinisenä ja hoitajat yrittivät epätoivoisesti elvyttää häntä, tytön äiti Lakshmi, 37, kertoo.

Nainika kiidätettiin sairaalaan, jossa lääkärit tekivät kaikkensa saadakseen tyttöön eloa. Vaikka tunnin elvyttämisen jälkeen tytön pulssi saatiinkin palautettua, tytön todettiin kärsivän vakavasta hapenpuutteesta, joka oli aiheuttanut hänen aivoihinsa peruuttamatonta vahinkoa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Sinä hetkenä en ymmärtänyt, mitä se oikein tarkoitti. Ajattelin halvaantumista tai vammautumista, mutta en sitä, ettei hän tulisi enää ennalleen. He laittoivat hänet elintoimintoja ylläpitävään laitteeseen ja kertoivat meille, että asiat eivät näyttäneet hyvältä. Vielä silloinkin ajattelin, että hän paranisi, äiti kertoo.

Vaikka toivo tytön paranemisesta eli vahvana, pian vanhemmat joutuivat tekemään vaikean päätöksen elintoimintoja ylläpitävän koneen sammuttamisesta. Nainika ei tulisi enää paranemaan.

Tarkkaa syytä näin vakavaan allergiseen reaktioon ei tiedetä

Tyttö oli kärsinyt vakavista allergioista pienestä asti, mutta minkään ruoka-aineen ei koskaan oltu todettu aiheuttavan hänelle hengenvaaraa. Astmasta kärsivän tytön oli todettu olevan allerginen muun muassa maitotuotteille, soijalle ja kananmunille.

Testien perusteella lääkärit saivat selville, että pannukakun sisältämät mustikat saattaisivat olla osasyyllisiä tytön surulliseen kohtalooon.

– Lääkärien mukaan näyttäisi siltä, että mustikat eivät olleet ainoa syy, ja että maitotuotteilla olisi jotain tekemistä asian kanssa. Pannukakut olivat maidottomia, mutta emme ole varmoja siitä, olivatko ne kontaminoituneet tai jotain sellaista. Meillä ei ole mitään maitotuotteita kotona, äiti kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Tarkkaa syytä ei ole tiedossa, ja se jättää meille paljon kysymyksiä, hän lisää.

Traagisen tapahtuman jälkeen vanhemmat ovatkin perustaneet tytön nimeä kantavan säätiön, jonka avulla he haluavat lisätä tietoisuutta allergioista ja tukea allergioihin liittyvää tutkimusta.

– Emme tiedä, olisiko ollut mitään, mitä olisimme voineet tehdä estääksemme Nainikan kuoleman, mutta haluamme varmistaa, että vanhemmat tietävät mistä etsiä apua. Toivomme, ettei tätä tapahtuisi yhdellekään toiselle perheelle.

Lähde: Metro 

***

1:29

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.