Mainos

Pohjois-Korean kiduttaman Otto Warmbierin äiti kauhistui kotiin tuodun poikansa järkyttävästä kunnosta: "Juoksin pakoon"

Pohjoiskorealaisessa vankilassa viruneen ja kotona Yhdysvalloissa sairaalassa kuolleen Otto Warmbierin vanhemmat ovat avautuneet poikansa järkyttävästä kunnosta. Nuorukaisen äiti järkyttyi poikansa tilasta niin pahoin, että juoksi pakoon nähtyään hänet ensimmäisen kerran.  Warmbier kuoli vajaa viikko kotiinpaluunsa jälkeen.

Isä Fred Warmbierin mukaan hänen 22-vuotiasta poikaansa oli kidutettu rankasti yli vuoden kestäneen vankeuden aikana. Isän mukaan pojan suu näytti siltä, että "joku olisi ottanut pihdit ja järjestänyt hänen alahampaansa uudelleen".

Fred ja Cindy Warmbier kuvailivat tuoreessa Fox & Friends aamutv-ohjelmassa poikansa terveydentilaa, kun hänet tuotiin takaisin Yhdysvaltoihin lääkintäkoneella viime kesäkuussa.

"He kiduttivat häntä"

Vanhempien mukaan Otto ulvoi ja päästeli "epäinhimillisiä ääniä". Hän myös "tuijotti tyhjin katsein kaukaisuuteen ja sätki hallitsemattomasti".

– Juoksimme pois koneesta nähtyämme hänet. Emme olleet varautuneet. Yhdenkään äidin tai vanhemman ei pitäisi joutua käymään läpi sitä, minä me kävimme läpi, Cindy Warmbier kuvailee näkyä, jonka hän ja Oton sisar kohtasivat sisällä lentokoneessa.

Fred Warmbier kertoo myös, että hänen pojallaan oli suurikokoinen arpi oikeassa jalassaan ja hän oli kovassa kuumeessa.

– Pohjois-Korea ei ole uhri. He ovat terroristeja, jotka kidnappasivat Oton. He kiduttivat häntä. He satuttivat häntä tarkoituksella, isä Fred sanoi.

Otto Warmbier kuoli Cincinnatin yliopistollisessa sairaalassa kuusi päivää kotiinpaluunsa jälkeen. Lääkärien mukaan hän kärsi useista neurologisista vammoista, joiden syytä ei tiedetty.

Myös Yhdysvaltain presidentti Donald Trump näki aamuohjelman. Trump tviittasi asiasta sanoen, että "Pohjois-Korea kidutti Ottoa käsittämättömissä määrin". 

Pohjois-Korea on kiistänyt kaltoinkohtelun.

Otto Warmbier tuomittiin maaliskuussa 2016 yhteensä 15 vuodeksi vankeuteen propagandajulisteen varastamisesta hänen vieraillessaan Pohjois-Koreassa turistina.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.