Ott Tänakilla oli kauden viimeisen ek:n maalissa mielessään vain yksi kysymys Toyota-kuljettajista – sivuutti Hyundain täysin

Ott Tänakin kolmivuotinen taival Hyundailla päättyi komeasti kakkossijaan Japanissa. Viimeisen ek:n maaliin päästessään Tänak tuntui kuitenkin olevan eniten kiinnostunut siitä, mitä Toyota-leirissä oli tapahtunut.

Tänakin kakkossija sinetöi Hyundaille varsin harvinaisen kaksoisvoiton.

Korelaismerkillä oli ennen tätä päästy juhlimaan kaksoisvoittoa vain kuusi kertaa niiden 13 vuoden aikana, kun Hyundai on ollut mukana rallin MM-sarjassa. Vertailun vuoksi: Toyotalla on kahdeksan kaksoisvoittoa pelkästään tältä ja viime kaudelta.

Thierry Neuvillen ykkössija oli tallin viides tällä kaudella. Koskaan aikaisemmin Hyundai ei ollut saavuttanut yhden kauden aikana viittä ykkössijaa, vaikka talli juhli valmistajien maailmanmestaruutta vuosina 2019 ja 2020.

Kaikesta tästä huolimatta Tänak sivuutti pian taakseen jättämänsä tallin täysin viimeisen ek:n jälkeisessä puheenvuorossaan.

Tänakin haastattelu viimeisen ek:n maalissa on katsottavissa tämän artikkelin pääkuvana olevalta videolta. Siinä Tänak kertoo myös tilanteestaan ensi kautta silmällä pitäen.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat