Ott Tänak kertoi lisätietoa autoonsa iskeneestä ongelmasta: "Jätkät tekivät pienen virheen"

2:20
Petollinen mutka yllätti Thierry Neuvillen täysin – Tänak ja Rovanperä selvittivät paikan kieli keskellä suuta

Ott Tänakin alku uudessa tallissaan M-Sportilla alkoi sikäli murheellisesti, että hänen autoonsa iski heti tekninen vika. Tänak selvitti kuitenkin torstai-illan erikoiskokeet mallikkaasti läpi ja oli luottavainen, että ongelma saadaan korjattua.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
C Moressa!

Ruotsin MM-ralli 9.–12.2.
To:
EK1 klo 19.50 alkaen
Pe: EK:t 2-8 klo 9.20 alkaen
La: EK:t 9-15 klo 8.50 alkaen
Su: EK:t 16-18 klo 7.55 alkaen

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Tänakin tapauksessa tekniset ongelmat ovat tulleet uran aikana tutuiksi; ne tuntuvat seuraavan virolaista tallista toiseen.

– Meillä oli sähkövika siirtymätaipaleella. Emme voi käyttää viidettä vaihdetta, ja jokainen vaihteenvaihto on vaikeaa. Yritämme saada auton huoltoon, Tänak sanoi ensimmäisen ek:n päätteeksi.

Ongelmista huolimatta Tänak löytyi torstain erikoiskokeiden jälkeen yleiskilpailun sijalta kolme, ja hän oli päivän päätteeksi varsin hyväntuulinen.

– Vuoden 2017 jälkeen minulla ei ole ollut teknisiä ongelmia M-Sportin kanssa, Tänak sanoi pilke silmäkulmassa ennen kuin täsmensi, mikä hänen autossaan oli mennyt vikaan.

– Näyttää siltä, että jätkät tekivät pienen virheen, kun lähdimme huollosta; (moottori)karttaan liittyvä juttu, mutta sen korjaamisen pitäisi olla helppoa, ja sen pitäisi olla kunnossa huomenna.

Torstain 40 ek-kilometrin jälkeen Tänak on 15,4 sekunnin päässä rallia johtavasta Toyotan Sébastien Ogierista

– Täytyy tottua autoon. Se on yhä aika erilainen. Auto tekee hyviä juttuja mutta myös sellaisia juttuja, joihin en ole tottunut. Ajoimme vaikeissa olosuhteissa paremmin, mutta kun tie oli puhdas, jäimme vähän.

– Emme olisi voittaneet pätkiä ilman tätä ongelmaa. Kyse oli muutamasta sekunnista pätkää kohden, ei mistään puolesta minuutista.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja