Otollisin aika orgasmille – seitsemän vinkkiä parempiin petipuuhiin!

Paras aika seksille on silloin, kun molemmat ovat sillä tuulella. On kuitenkin aikoja, jotka ovat erityisen otollisia petipuuhille.

On tilanteita, jolloin lemmenleikit voivat olla erityisen nautinnollisia. Prevention.com listasi seitsemän ajankohtaa, jolloin kannattaa hypätä vällyjen väliin.

1. Aamulla

Aamutuimaan kehosi on kuin luotu lempimiseen. Aamuisin testosteroni- ja energiatasot ovat korkeimmillaan, ja seksin aikana vapautuva oksitosiinihormoni lisää keskinäistä kiintymystänne. Endorfiinihormonit puolestaan nostavat mielialaa, joten voisiko päivä paremmin alkaa.

2. Ennen esiintymistä

Seksillä on rauhoittava vaikutus. Se vähentää stressiä ja laskee verenpainetta. Erään tutkimuksen mukaan seksin harrastaminen ennen julkista esiintymistä vähentää esiintymisjännitystä.

3. Kun on hieman kipeä olo

Niin omituiselta kuin se kuulostaakin, tutkimusten mukaan seksin harrastaminen voi vahvistaa immuunijärjestelmääsi. Vaikka nuhaisena ja kuumeisena sängyssä kannattaa lähinnä lepäillä, seksipuuhilla voi yrittää varautua flunssakauteen jo ennakkoon.

4. Kuukautiskierron puolivälissä

Erään tutkimuksen mukaan kuukautiskierron 14. päivä on erityisen otollinen päivä orgasmin saavuttamiselle. Ovulaation aikaan klitoris voi suurentua jopa 20 prosenttia normaalia suuremmaksi, ja kiihottuminen on helpompaa. Tällöin on helpompi saavuttaa myös orgasmi.

5. Urheilun jälkeen

Teksasin yliopiston tutkimuksessa mitattiin naisten reaktioita eroottisiin ärsykkeisiin 20 minuutin pyörälenkin jälkeen. Urheilusuorituksen jälkeen naisten genitaalialueiden verenkierto nousi 169 prosenttia. Liikunta nostaa myös kehon testosteronitasoja, joka puolestaan kasvattaa seksihaluja.

6. Huonon päivän jälkeen

Jos töissä on ollut stressaava päivä, kannattaa illalla panostaa petipuuhiin. Tutkimusten mukaan seksi ja muut fyysiset kiintymyksen osoitukset kohottavat mielialaa ja laskevat stressitasoja. Kunhan kumppanisi ei ole syypää huonoon tuuleesi, kiihdyksissä harrastettu seksi voi olla piristävää.

7. Jännittävän kokemuksen jälkeen

Jännittävän kokemuksen jälkeen on loistava hetki ryhtyä tositoimiin. Olipa kyseessä vuoristorata-ajelu tai pelottava elokuva, adrenaliinitasojen noustua on helppo heittäytyä viettien vietäväksi. Silloin kehosi on valmiiksi kiihtyneessä tilassa ja avoimempi myös erotiikalle.

Mistä apua haluttomuuteen? Aihetta käsiteltiin Studio55.fi -lähetyksessä 22.1.2016. Studiovieraana seksuaalineuvoja Jouni Pölönen.

25:24

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja