Otkes: Kaskisten tasoristeysonnettomuuden tutkinta on edennyt – tapahtumien kulku on selvillä ja tekninen tutkinta saatu tehtyä

3:49
Katja Mäkisen 14-vuotias tytär toipuu Kaskisten bussiturmasta – lapset eivät ole kyenneet vielä kouluun: "On painajaisia ja ahdistusta".

Kaskisten tasoristeysonnettomuuden tutkinta on edennyt, kertoo Onnettomuustutkintakeskus. Turma sattui 5. lokakuuta ja turmassa loukkaantui seitsemän nuorta sekä linja-auton kuljettaja.

Tilanteessa ra­ta­kuor­ma-auto tör­mä­si va­roi­tus­lait­teet­to­mas­sa ta­so­ris­teyk­ses­sä kou­lu­lai­sia kul­jet­ta­nee­seen lin­ja-au­toon.

Otkesin mukaan turmaan johtaneiden tapahtumien kulku on selvillä, ja myös paikkatutkinta sekä onnettomuudessa olleiden ajoneuvojen tekninen tutkinta on tehty. Lisäksi tutkijat ovat kuulleet turmassa olleita osallisia.

Otkesin mukaan kulunrekisteröintilaite- ja ajopiirturitallenteet on saatu purettua. Tapahtumahetkellä bussi ajoi 18 kilometrin tuntinopeutta. Ratakuorma-auton nopeus oli puolestaan 35 kilometriä tunnissa.

Onnettomuustutkintakeskuksen tutkinta kestää keskimäärin 6–9 kuukautta, sillä tutkinnassa paneudutaan onnettomuuden taustatekijöihin, kuten pelastustoimiin, organisaatioiden turvallisuuden hallintaan sekä olemassa oleviin säädöksiin, määräyksiin ja ohjeisiin.

Otkes selvittää tutkinnan aikana muun muassa, miten koululaiskuljetuksia järjestetään, miten kuljettajia koulutetaan ja perehdytetään tehtäviin ja miten tämän tyyppisiä hankintoja tehdään.

Otkes perehtyy myös esimerkiksi siihen, miten koulukuljetusten turvallisuus varmistetaan. Tutkinnan jälkeen Otkes antaa suosituksia, joilla yritetään ehkäistä vastaavia uusia onnettomuuksia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja