Mainos

”Otettu 7 tuntia ennen kuin yritin itsemurhaa” – nainen todistaa kuvallaan, ettei itsetuhoisia ajatuksia näe päällepäin

Kuvassa hymyilevä ja onnellisen näköinen nainen. Mutta mitä pyörii mielessä?

Mielenterveyden ongelmia eivät muut välttämättä näe päällepäin. Tähän asiaan haluaa kiinnittää huomiota myös Milly Smith, joka pyörittää Instagram-tiliä nimeltä Self Love Club lisätäkseen tietoisuutta mielenterveysongelmien ympäriltä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Nyt Smith on julkaissut erittäin puhuttelevan kuvan. Kuvassa Smith hymyilee onnellisen näköisenä. Kuvan päällä oleva teksti kertoo kuitenkin karua sanomaa: "Otettu 7 tuntia ennen kuin yritin itsemurhaa."

Pienen Elijah-pojan äidille on diagnosoitu rajatilahäiriö, joka ilmenee myös itsetuhoisuutena.

Älä jää yksin. Suomen Mielenterveysseuran valtakunnallinen kriisipuhelin päivystää numerossa 010 195 202.

– Tämä kuva otettiin vain 7 tuntia ennen kuin yritin ottaa oman henkeni kolmatta kertaa. Tämä kuva otettiin aamulla, kävimme kävelyllä ja syömässä Elin kanssa. Nauroimme ja nautimme. Sinä iltana otin yliannostuksen, joka vei minut sairaalaan viikoksi... Minulla ei ollut aamulla aavistustakaan, että yrittäisin ottaa henkeni. Hymyilin ja pidin siitä, miltä hiukseni näyttivät, siksi otin selfien, Smith kirjoittaa kuvan yhteydessä.

Smith kertoo, että rajatilahäiriöön kuuluvat voimakkaat mielialanvaihtelut voivat tarkoittaa sitä, että mieliala voi vaihtua itsetuhoiseksi sekunneissa pienestäkin ärsykkeestä. 

Smith muistuttaakin, ettei itsetuhoisuus ole vain itkemistä, vaan se voi olla myös hetken mielenjohteesta tehtyjä päätöksiä pojan nukkuessa samassa talossa ja rakastavan kumppanin annettua hyvänyönsuukon vain tunteja ennen.

– Kuuntelemalla ja oppimalla jopa pienimmistä ärsykkeistä/merkeistä voimme pelastaa henkiä.

"Et näytä itsetuhoiselta"

Myös jokin aika sitten julkaisemassaan päivityksessä nainen halusi osoittaa, että itsetuhoinen henkilö voi näyttää aivan normaalilta. 

– Et näytä itsetuhoiselta. Muistan näiden sanojen tulleen ulos lääkärini suusta pian sen jälkeen, kun olin kertonut hänelle harkinneeni itsemurhaa, nainen kirjoitti tuolloin.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Kuvaparillaan Smith kuitenkin todisti lääkärin sanat vääriksi. Itsetuhoisuus ei näy päällepäin.

– Molemmissa näissä kuvissa olen itsetuhoinen, en ehkä samalla tavalla, mutta näinä molempina päivinä itsetuhoiset ajatukset pyörivät mielessäni, Smith selitti kuvaparin yhteydessä.

Lähteet: SomeecardsMetro

***

3:08

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.