Mainos

Nainen julkaisi puhuttelevan kuvaparin: ”Molemmissa kuvissa olen itsetuhoinen"

Nuoren naisen mukaan itsetuhoiset ajatukset tulisi aina ottaa tosissaan, näyttipä henkilö ulospäin kuinka terveeltä hyvänsä. 

Milly Smith pyörittää Instagram-tiliä nimeltä Self Love Club lisätäkseen tietoisuutta mielenterveysongelmien ympäriltä. Hiljattaisessa päivityksessään nainen haluaa osoittaa, miltä itsetuhoinen henkilö näyttää – hän voi näyttää aivan normaalilta. 

– Molemmissa näissä kuvissa olen itsetuhoinen, en ehkä samalla tavalla, mutta näinä molempina päivinä itsetuhoiset ajatukset pyörivät mielessäni, Smith selittää.

Lääkärin lausumat sanat olivat maksaa naisen hengen

Mielenterveysongelmien kanssa kamppaillut Smith kertoo useiden ihmisten, mukaan lukien hänen lääkärinsä, vähätelleen naisen ongelmia, koska hän ei näyttänyt sairaalta. Smith saikin teini-ikäisenä, 14-vuotiaana, kokea jotain, joka vaikuttaa hänen elämäänsä vielä tänäkin päivänä.

– Et näytä itsetuhoiselta. Muistan näiden sanojen tulleen ulos lääkärini suusta pian sen jälkeen, kun olin kertonut hänelle harkinneeni itsemurhaa, nainen kirjoittaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Hän kertoo muistavansa elävästi, kuinka suurta kyvyttömyyttä, typeryyttä ja häpeää hän silloin tunsi. Se oli jotain, jota kenenkään ei tulisi joutua siinä tilanteessa kokemaan.

– Se jätti minulle hämmennystä; miltä minun sitten pitäisi näyttää? Purkki pillereitä toisessa ja itsemurhaviesti toisessa kädessä? Nuo sanat melkein maksoivat henkeni. Se tuomio, ne typerät, typerät sanat.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Smith kertoo valvoneensa seuraavan yön ajatusten pyöriessä hänen päässään; en voi saada apua, en näytä itsetuhoiselta, en sovi muottiin, he nauravat minulle. Nämä ajatukset johtivat yliannostukseen, joka herätti lähipiirin huomaamaan ongelmat.

Smithin mukaan onkin vaarallista ajatella, että mielenterveysongelmien tulisi aina näkyä ulospäin. Jos ongelmien näkymistä jäädään odottelemaan, voi olla jo liian myöhäistä.

– Lopettakaa tuomitseminen, luopukaa stigmasta! nainen toivoo. 

Aikaisemmin jakamassaan kuvaparissa nainen osoittaa, kuinka salakavala sairaus myös syömishäiriö voi olla. Vaikka molemmissa kuvissa nainen on painoindeksin mukaan normaalipainoinen, hänen päänsä sisällä kaikki ei ole kunnossa. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Vasemmanpuoleisessa kuvassa noudatan edelleen rajoittuneita käyttäytymismalleja, mutta olen silti edelleen täysin tyytymätön ulkonäkööni. Oikean puoleisessa kuvassa en enää rajoita itseäni niin paljon, mutta kärsin ajoittain ahmimisesta ja vääristyneestä kehonkuvasta, nainen toteaa.

Lähde: Metro

***

3:08

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.