Mainos

Otettiinko Terrafamen rahoittajan sysimusta syntilista huomioon, elinkeinoministeri Lintilä?

2:43

Terrafamen uudeksi osaomistajaksi tuleva monikansallinen Trafigura-konserni on ryvettynyt useissa skandaaleissa pitkin 2000-lukua. Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) sanoo, että Terrafamen ratkaisussa on otettu huomioon Trafiguran tausta.

Trafigura on tuomittu tapauksesta, jossa yhtiön Norsunluurannikolle dumppaama myrkkyjäte aiheutti tiettävästi 17 ihmisen kuoleman ja jopa sadantuhannen sairastumisen.

Trafiguran syntilistalla on myös muun muassa kyseenalaista lastia rahdanneen säiliölaivan räjähtäminen Norjan rannikolla. Lisäksi yhtiötä on syytetty öljyn hintojen manipuloinnista ja kytketty lahjontaskandaaliin.

– Trafigura on muuttunut viime vuosien aikana. Vaadimme tiukasti hyvää hallintoa ja ympäristöasioiden noudattamista. Olen erittäin sitoutunut näihin asioihin, Trafiguran toimitusjohtaja Jeremy Weir sanoi MTV Uutisille perjantaina.

– Taustat käytiin kyllä läpi. Ne tiedostettiin, mutta aivan kuin toimitusjohtaja Weir sanoi, yritys on nyt aika tavalla eri yritys kuin mitä se on tuohon aikaan ollut, Lintilä kertoi Seitsemän uutisissa perjantaina.

– Nämä hyvin ikävät ja vakavat tapahtumat olivat pitkälti alihankkijoiden toimesta tapahtuneita, Lintilä jatkaa.

– Sitten pitää muistaa myös se, että Trafigura ei tule operatiiviseksi toimijaksi, vaan se on Terrafame, joka tekee sitä operatiivista toimintaa.

Jutun alussa olevalla videolla Lintilä kertoo myös näkemyksensä muun muassa siitä, onko Terrafameen tiedossa vielä uutta omistajapohjaa, ja milloin kaivoksesta on lupa odottaa tuottoja.

Allaolevalla videolla aiheesta laajemmin.

3:42

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.