Ostoskärryteoria paljastaa, oletko hyvä vai huono ihminen: "Ihminen, joka ei tätä kykene tekemään, ei ole eläintä parempi"

Palautatko ostoskärryt paikoilleen kauppareissun jälkeen? Somehitiksi nousseen teorian mukaan vastaus paljastaa jotain oleellista ihmisen yhteiskuntakelpoisuudesta.

Ympäri ostoskeskusta tai parkkipaikkaa lojuvat kärryt eivät päädy väärille paikoille itsestään vaan ihmisen toiminnan seurauksena. Tarkemmin ottaen pahojen ihmisten toiminnan seurauksena, tiivistää viraaliteoria, josta uutisoi muiden muassa Mirror.

”Ei eläintä parempi”

Jo yli 683 000 tykkäystä ja 183 000 jakoa kerännyt twiitti toteaa, että ostoskärryt kertovat jotain oleellista siitä, kuinka hyvin ihminen kykenee hallitsemaan itseään.

Ostoskärryjen palauttaminen on nimittäin helppo ja nopea tehtävä, jonka lähes kaikki tietävät oikeaksi teoksi. Rangaistusta ostoskärryjen hylkäämisestä epäsopivaan paikkaan ei kuitenkaan saa – paitsi työntekijät, jotka joutuvat raahaamaan ne takaisin kauppaan. Tästä syystä ostoskärryt tarjoavatkin oivan mahdollisuuden tarkastella ihmisen kykyä toimia oikein, kun siihen ei pakoteta.

Ostoskärryt palautetaan silkasta hyvyydestä ja sovinnaisuudesta.

– Ihminen, joka ei tätä kykene tekemään, ei ole eläintä parempi, vaan villi, jonka saa tekemään oikein vain lain voimalla uhkaamalla. Ostoskärryt määrittelevät sen, onko henkilö hyvä vai huono yhteiskunnan jäsen, tekstissä päätellään.

Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

Selittelijät eivät saa somessa armoa

Provosoiva ja luultavasti kieli poskessa kirjoitettu teksti on herättänyt somessa ihastusta ja vihastusta. Erityisesti kaupassa työskentelevät kertovat tuomitsevansa ostokärryjä sopimattomiin paikkoihin jättävät ihmiset, vaikka osa kommentoijista katsoo työllistävänsä ihmisiä ostoskärryjä hylkäämällä.

Edes silloin tällöin tapahtuva ostoskärryjen hylkääminen ei saa someoikeudelta armahdusta.

– Kertoo jotain persoonastasi, jos olet liian laiska tekemään jotain niin pientä, Julia Southwicktwiittaa.

Ostoskärryteorian tyrmääviä henkilöitä epäilläänkin ajattelemattomiksi ihmisiksi, jotka eivät pysty myöntämään itselleen käyttäytyneensä huonosti.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat