Ostoksille euroajan Viroon: Nämä tuotteet ja palvelut ovat yhä huomattavan edullisia

Viron-matka säästämismielessä kannattaa yhä. Studio55.fi selvitti, missä tuotteissa ja palveluissa halvemmat hinnat näkyvät erityisen selvästi.

Viron euroaika on tehnyt suomalaisille hintavertailun helpoksi. Viimeistään nyt käy nopealla vilkaisulla selväksi, että osa tuotteista on suomalaisittain halpoja, osa samanhintaisia ja jotkut myös kalliimpia.

− Nyt huomaa myös ne tuotteet, joita ei ole perinteisesti Virosta ostettu, mutta jotka ovat selvästi halvempia. Näitä ovat esimerkiksi lahjapussit. Pieniä juttuja, mutta ero näkyy, Viron matkailun edistämiskeskuksen Suomen aluejohtaja Toomas Tärk sanoo.

Palvelut käyvät kaupaksi

Euron myötä Viron edullisten tuotteiden listaus on Tärkin mukaan periaatteessa sama kuin aikaisemminkin.

− Alkoholi on yksi, joka on edelleen halvempi, nykyään myös makeiset. Lihatuotteet ja juustot ovat erittäin hyvälaatuisia ja huomattavasti halvempia kuin Suomessa.

Suomalaiset käyttävät nykyään myös yhä enemmän Viron, etenkin Tallinnan, palveluita hyväkseen. Suosittuina Tärk mainitsee muun muassa kampaamo- ja kauneuspalvelut sekä kemiallisen pesun.

Moni matkustaa tätä nykyä Tallinnaan myös auton huollon perässä.

− Se on 30−40 prosenttia halvempaa, ja takuu on voimassa EU-laajuisesti. Moni tekee niin, että käy huoltamassa auton, jää sinne yöksi ja paluumatkalla lastaa auton täyteen.

Tärk uskoo, että Viron palveluiden kysyntä tulee jatkossa yleistymään entisestään. Huomattavaa hinnannousua tällä saralla ei ole ainakaan lähivuosina näköpiirissä.

− Virolaisten keskipalkka on tällä hetkellä 700 euroa. Hintataso ei pysty kipuamaan tietämättömiin siitä, sillä paikalliset käyttävät samoja kauppoja ja tavaroita kuin turistit.

Loma-asunnot yhä halpoja

Viime vuonna kuumina kävivät myös Viron asuntomarkkinat, kun hintataso laski lyhyessä ajassa huomattavasti. Pahin hintakuoppa osui kevättalveen.

Nyt näyttää siltä, että maan kiinteistövälitysbisnes on vähitellen elävöitymässä. Asteittaisesta hinnannoususta huolimatta asunnon ostaminen Virosta on yhä verrattain edullista.

− Tälläkin hetkellä Virosta saa loma-asunnon tai maalaistalon huomattavasti halvemmalla kuin Suomesta. Saarenmaa on suomalaisten suosima alue. Jos ei ihan rannasta halua itselleen mökkiä, niin 30−50 000 eurolla saa aikamoisen kesäpaikan, riippuen vähän kunnosta, Tärk vinkkaa.

Kuvat: Lehtikuva ja Colourbox.com

Studio55.fi/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja