Ostamassa uutta televisiota? Ole tarkkana, jotta et osta pian vanhentuvaa mallia!

Alennusmyynneistä on hyvä tehdä suurempia hankintoja, kuten televisioita. Nyt kannattaa kuitenkin olla tarkkana, mikäli mielii katsella samaa televisiota vielä neljän vuoden kuluttua.

Suomessa kaavaillaan muutosta, jonka seurauksena kaikki antennitalouksien maksulliset kanavat olisivat teräväpiirtokanavia vuoteen 2017 mennessä.

Jos maksukanavia haluaa katsella vielä neljän vuoden kuluttua, on uudella televisiolla voitava katsella uuteen DVB-T2-tekniikkaan perustuvia lähetyksiä: DVB-T2 -yhteensopivan virittimen lisäksi uudessa vastaanottimessa on oltava Antenna Ready HD -hyväksyntä.

Myös digiboksiostoksilla on oltava tarkkana, sillä Antenna Ready HD -hyväksynnällä varustetuilla digibokseilla ei voi tällä hetkellä katsoa kaikki olemassa olevia maksukanavia.

Mikäli teräväpiirtokanaville ei ole tarvetta, pärjää tämän hetkisillä laitteilla pitkäänkin.

Televisio-ostoksiin apua saa asiantuntevalta henkilökunnalta. Kuluttajaviraston mukaan myyjä on vastuussa siitä, että kuluttaja saa riittävästi ja riittävän selkeää tietoa ostettavan laitteen ominaisuuksista ja mahdollisista rajoituksista.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat