Mainos

Osta joululahjaksi turvallinen joulu nuorelle – uusi nettikauppa haluaa hyvää ihmisille, mutta ei lisää tavaraa

Suomen Setlementtiliitto yhdessä paikallisten setlementtien kanssa avaa tänään verkkokaupan, jonka kautta voi ostaa elämyksiä vähävaraisille. Ostoskoriin voi lisätä muun muassa liput paikalliseen jääkiekkopeliin tai turvallisen jouluaaton yksinäiselle.

– Mietimme, millainen on verkkokauppa, joka toisi hyvää ihmisille, mutta ei lisäisi tavaran määrää maailmassa, Setlementtiliiton tiedottaja Suvi Pärnänen kertaa verkkokaupan lähtökohtia.

Palanen elämää on uusi, Suomen Setlementtiliiton ja paikallisten setlementtien verkkokauppa, jonka aineettomilla lahjoilla voi auttaa tavallisia ihmisiä ympäri Suomen. Tarkoitus on auttaa ennen kaikkea vähävaraisia ja yksinäisiä paikallisia. 

Verkkokauppa avautuu sopivasti joulun alla. Lahjoittamaan pääsee tänään keskiviikkona puolen päivän jälkeen.

Tulevaisuudessa elämyksiä voi tarjota myös vanhuksille ja maahanmuuttajille

Aluksi verkkokaupan tarjonta koostuu lasten ja nuorten lahjoituskohteista. Elämykset ovat usein muutaman kympin, mutta jo neljällä eurolla pääsee lahjoittajaksi.

Valikoimassa on esimerkiksi lippuja elokuviin ja jääkiekko-otteluihin sekä erilaisia retkiä ja kerhoja. 

– On myös mahdollista tarjota nuorelle turvallinen joulu. Se oli minusta erityisen koskettava lahjoituskohde, Pärnänen kertoo.

Lahjoitus mahdollistaa pääsyn Kuopion Tyttöjen talon järjestämään jouluaaton viettoon. Juhlassa on tarjoilla jouluista ohjelmaa ja lahjoja. 

Pärnäsen mukaan ensi vuonna verkkokauppa laajentuu. Jatkossa elämyksiä voi ostaa esimerkiksi vanhuksille ja maahanmuuttajille.

– Tarkoituksena on ainakin luoda tuotteita, joilla pyritään kitkemään vanhusten yksinäisyyttä, Pärnänen kertoo.

Sivustolle on suunnitteilla myös kuukausilahjoitus.

Paikallista lahjoittamista kymmenessä kaupungissa

Verkkokaupassa on tällä hetkellä mukana kymmenen setlementtiä eri paikkakunnilta. Mukana ovat Kuopio, Joensuu, Helsinki, Espoo, Lahti, Tampere, Savonlinna, Jyväskylä, Hämeenlinna ja Heinola. 

– Huomasimme, että ihmiset haluavat lahjoittaa paikallisesti. Suoraa väylää sille ei ollut vielä tarjolla Suomessa, Pärnänen kertoo.

Verkkokauppaan tulee tulevaisuudessa lisää paikkakuntia, jos paikalliset setlementit innostuvat asiasta. 

– Uskon, että kaupunkeja tulee jatkossa lisää. Suomessa on lähemmäs 50 paikkakuntaa, joissa meillä on toimintaa, joten mahdollisuus on kattaa koko Suomi, Pärnänen kertoo. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja