Oskari joutui Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa keskelle piinaavaa Napakymppi-riitaa – antaa kolme vinkkiä uuden kauden osallistujille

Ensitreffit alttarilla -pari Tiina ja Samuel – miten avioliitto sujuu? 7:30
Ensitreffit alttarilla -pari Tiina ja Samuel on pitänyt yhtä jo liki viisi vuotta - miten avioliitto sujuu?

Ensitreffit alttarilla -ohjelmasta tuttu Oskari antaa kolme vinkkiä uudelle kaudelle osallistuville pareille.

Espoolainen Oskari Hyttinen avioitui noin kaksi vuotta sitten Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa. Liitto Heidin kanssa päättyi eroon, mutta Oskari muistetaan yhä "Ensitreffit-Oskarina".

Hyttinen kertoo MTV Uutisille muistelevan kokemusta lämmöllä, vaikka ei ollut alkuun uskoa, että hänelle oli löytynyt ohjelman kautta puoliso.

– Se oli aprillipäivä, kun Kari Kanala tuli kertomaan, että sinulle on löytynyt match. Kysyin, että et sitten mitään muuta päivää löytänyt tämän kertoaksesi, Hyttinen nauraa.

Hyttinen muistetaan edelleen niin kutsutusta "Napakymppi-gatesta", kun Heidi sai selville miehensä osallistuneen deittiohjelmaan ja hermostui siitä, millä tavalla asia kävi ilmi. Miehelle itselleen kyseinen gate ei ole asia, joka jäi ohjelmasta päällimmäisenä mieleen.

– Kaikkiaan se oli kokemuksena tosi mukava ja hieno mahdollisuus, johon mahtui paljon hyviä asioita. Ne ikävät gatet edustivat tosi pientä osaa koko matkasta, Hyttinen tuumii.

Hyttisen mukaan Napakymppi-riita oli laukaisin siihen, että pari päätyi eroon, vaikka hänen mielestään eron varsinaiset syyt olivat lopulta syvemmällä.

– Asiat ovat nyt oikein mukavasti, enkä sano tätä sillä, että lopputulos kaduttaisi tai haikailisin takaisin, mutta on se harmi, että minun näkökulmastani täysin mitättömän asian takia tämmöinen mahdollisuus vesittyi.

Heidiä Oskari ei ole nähnyt kertaakaan eron jälkeen edes sattumalta, mutta samalla kaudella mukana olleen Villen kanssa hän vaihtaa edelleen kuulumisia puhelimitse. Vaikka ero tuli, jäi matkalta mukaan ystäviä.

Uteliaana ihmisenä Hyttinen kertoi lukeneensa kaikki mahdolliset nettikeskustelut, kun ohjelma pyöri televisiossa. Uuden Ensitreffit alttarilla -kauden osallistujia hän kehottaa miettimään asiaa tarkkaan ainakin sitä, millä ajatuksella keskusteluja lukee, jos niitä aikoo lähteä lukemaan.

– Jos niistä on kiinnostunut enemmän ilmiönä ja pystyy asettamaan itsensä vähän kuin objektiiviseksi tarkkailijaksi, niin mikä ettei. Mutta jos ajattelee, että ”voi ei, mitäköhän ihmiset tästä ajattelevat”, älä mene missään nimessä, hän vinkkaa.

Kenties tärkein vinkki on Hyttisen mukaan ottaa rauhallisesti, vaikka kuvaukset voivat tuntua paineistetulta tilanteelta ja tunteet voivat kärjistyä suuntaan tai toiseen.

– Tutustukaa toiseen ihmiseen ja käyttäkää kaikki aika ja mahdollisuus, mikä on annettu, hän vinkkaa.

Toisena vinkkinä hän ehdottaa pohtimaan asioita positiivisen kautta.

– Miettikää, miksi te kaksi olette hyvä match, eikä sitä kautta, että yritetään löytää syitä, miksi ette olisi. Ihminen ajattelee herkästi, että jos joku tuntuu hyvältä, niin jonkun täytyy olla vialla. Kyllähän niitä huonojakin puolia löytyy, mutta paineistetussa tilanteessa asiat voivat saada väärät mittasuhteet, Hyttinen pohtii ja kehottaa jälleen ottamaan rauhallisesti. 

– Voi esimerkiksi miettiä, että mitä jos tämä tapahtuisi kaverin kanssa: Olisiko tämä asia, joka saa minut suunniltaan? Ja ehkä joskus ihan vaan nauraa. Ei se ole niin vaarallista.

Kolmantena vinkkinä Hyttinen muistuttaa rentoudesta.

– Ei kannata lähteä liikkeelle hampaat irvessä ja mailaa puristaen, vaan rennosti ja hyvällä mielellä. 

Ensitreffit alttarilla alkaa ti 31.8. mtv-palvelussa ja klo 21 MTV3-kanavalla. MTV:n Superviikoilla 23.8.–5.9. starttaa monta huippuohjelmaa! Ohjelmat ovat katsottavissa myös C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat