Oskari, 28, haluaa vauvan: "Naiset ihmettelevät mikä minussa on vikana"

Vauvakuume ei iske vain naisiin. Oskari, 28, on yllättänyt treffikumppaninsa kertomalla avoimesti halustaan hankkia perheenlisäystä.

Miehiä ei tavata pitää perhekeskeisinä ja lapsirakkaina, mutta Oskarille, 28, oma perhe on aina ollut toiveissa.  Sinkkuna elävä nuori mies kertoo varsinaisten vauvahalujen ilmaantuneen jo kolme vuotta sitten.

– Pikkusiskoni meni naimisiin muutama vuosi sitten, ja niihin aikoihin tunne voimistui, Oskari muistelee.

Lapsirakas Oskari kertoo monesti miettivänsä esimerkiksi lapsen nimiä tai pohtivansa, miten kasvattaisi pienokaista. Hän on kertonut haaveestaan avoimesti myös treffikumppaneille.

– Naiset ovat selkeästi yllättyneet positiivisesti ja olleet uteliaita, kyselleet, että mikäs sinussa on vikana. Naiset eivät odota, että mies olisi se, joka haluaa lähteä perhettä perustamaan.

Toistaiseksi sopivaa kumppania ei kuitenkaan ole löytynyt. Lastensa äidiltä Oskari toivoisi huolehtivaa luonnetta ja sitoutuneisuutta, mutta toisaalta halu hankkia lapsia ei ole Oskarilla ehdoton vaatimus suhteelle. Hänestä suhtautumisesta lasten hankintaan olisi kuitenkin syytä keskustella avoimesti jo varhaisessa vaiheessa suhdetta.

Kaveripiirissään Oskari kertoo olevan ainoa, jota vauvahalut vaivaavat. Ainakaan avoimesti perheenperustamishaaveista ei nuorten miesten kesken puhuta.

– Yleinen käsitys on, että miehet ovat kovia jätkiä. Se lähtee jo pienestä, Oskari kuvailee. Pehmeät perhehaaveet koetaan epänormaaleiksi ”kovalla miehellä”. Oskari kuitenkin arvelee, että tosiasiassa hänellä on kohtalontovereita enemmänkin.

Asiantuntijan mukaan vauvakuume on miehillä paitsi normaali, myös yllättävän yleinen ilmiö. Ammattiauttaja uskoo, että tulevaisuudessa esimerkiksi yksinäisten miesten adoptiot saattavat lisääntyä. Lue psykoterapeutti ja perheterapeutti Anniina Kermanin haastattelu aiheesta.

Lue myös:

    Uusimmat