Katso lukijoiden upeat kuvat viikonlopun osittaisesta kuunpimennyksestä

Lukijoiden upeat kuvat lauantain ja sunnuntain välisen yön osittaisesta kuunpimennyksestä 1:12
Katso lukijoiden upeat kuvat lauantain ja sunnuntain välisen yön osittaisesta kuunpimennyksestä

MTV Uutisten lukijat ympäri Suomen lähettivät upeita kuvia viikonlopun osittaisesta kuun pimennyksestä. Kuvat voit katsoa yllä olevalta videolta.

Osittainen pimennys alkoi lauantaina kello 22.35 ja päättyi kello 23.53. Pimennys oli syvimmillään kello 23.14. Pimennys päättyi aamuyöllä kello 1.26.

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa kertoi eilen, että  kuun pimennyksen voi sään salliessa nähdä koko maassa. Ursa arvioi, että pimennyksen syvimmän vaiheen aikana Kuun kiekosta kuusi prosenttia on Maan täysivarjossa.

Kuunpimennys nähdään, kun Kuu kulkee Maan avaruuteen heittämän varjon läpi. Tällöin aurinko jää Maan taakse Kuusta katsottuna.

Voi katsoa paljain silmin

Kuunpimennystä voi katsoa paljain silmin ilman huolta, toisin kuin auringonpimennystä. Mitään apuvälineitä ei tarvita tapahtuman seuraamiseen. Taivaalla loistaa kirkkaana pisteenä myös Jupiter pimentyvän Kuun itäpuolella.

Lokakuu on tilastojen valossa melko pilvinen kuukausi, joten paikoin sää voi estää pimennyksen havaitsemisen, Ursa kertoo.

Ensi vuonna tapahtuu Ursan mukaan vain yksi niukka kuunpimennys ennen täydellistä kuunpimennystä, joka koittaa vuoden 2025 syyskuussa.

MTV Uutisten lukijat ympäri Suomen lähettivät upeita kuvia viikonlopun osittaisesta kuun pimennyksestä. Kuvat voit katsoa jutun alussa olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat