Osallistui joukkoraiskaukseen ja sai vuosien vankilatuomion – Real Madridissa miljoonia tienannut futistähti jatkaa pakoaan vapaalla jalalla

Jalkapallouransa loppusuoraa kulkeva brasilialainen Robinho on matkannut urallaan kohusta kohuun, mutta ne ovat olleet kuriositeetteja tammikuun 2013 tapahtumien rinnalla.

Manchester Citystä lähtöpassit AC Milaniin saanut Robinho raiskasi tuolloin neljän muun miehen kanssa albanialaisen naisen milanolaisessa yökerhossa.

Hänet tuomittiin teosta viisi vuotta myöhemmin yhdeksän vuoden vankeusrangaistukseen, mutta Robinho on toistuvasti välttänyt vankilan siirryttyään Italiasta jo vuonna 2015 Kiinan kautta Turkkiin.

Vuonna 2017 luetun tuomion langettamisen aikaan hyökkääjä pelasi kotimaassaan Brasiliassa, jonka lakipykälät estävät tuomittujen rikollisten luovuttamisen toisille valtioille.

Järkyttävästä rikoksesta huolimatta peliura siis jatkui.

36-vuotiaan Robinhon tarinan ajateltiin olevan jalkapallon yhteydessä jo ohi, kunnes maanantaina levisi yllättävä uutinen.

Kasvattajaseura Santos kertoi tehneensä Robinhon kanssa viiden kuukauden mittaisen sopimuksen, jonka myötä Real Madridissakin aikoinaan miljoonia vuollut tähti ansaitsee kuukaudessa 271 dollaria.

Korvaus ei ole kaksinen, mutta se tuskin harmittaa Robinhoa niin kauan kuin nykyinen lainsäädäntö turvaa tämän oleskelun kotimaassaan kansainvälisten oikeustoimien ulottumattomissa.

Seuran presidentti Orlando Rollo puolustaa Robinhoa paikallisessa Folha de S.Paulo -sanomalehdessä.

– Ketä me olemme heittämään Robinhoa kivellä? Se teistä, joka on synnitön, heittäköön ensimmäisen kiven. Ja tekikö hän syntiä? Meidän tulee odottaa oikeusprosessin lopputuloksia, Rollo sanoi.

100 ottelua Brasilian maajoukkueessa pelannut Robinho on kiistänyt osallisuutensa rikokseen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja