Mainos

Kuohunta Trumpin ympärillä hermostuttaa markkinoita – ne myös varautuvat pahimpaan

Dollarin kurssi on heikentynyt ja pörssit ovat jatkaneet laskuaan, kun hermostuneisuus Yhdysvaltojen poliittisesta tilanteesta jatkuu.

Markkinoilla pelätään, että kaaos presidentti Donald Trumpin ympärillä suistaa talouskasvun raiteiltaan ja pakottaa Yhdysvaltojen keskuspankin lykkäämään kesäkuuksi suunniteltua koronnostoa.

Päivän mittaan dollari heikkeni sekä euroa, jeniä että Britannian puntaa vastaan. Eurolla on viime päivinä saanut yli 1,11 dollaria, joten kurssi on laskenut tasolle, jolla se oli presidentinvaalien jälkeen viime marraskuussa.

Markkinoilla varaudutaan jo mahdollisuuteen, että Trump asetetaan virkarikossyytteeseen.

– Sijoittajat varautuvat siihen, että sekasorrosta muodostuu uhka Valkoisen talon suunnitelmille. Äärimmillään, jos virkarikossyyte nostetaan, johtaisi se markkinoiden täydelliseen romahtamiseen, maalaili valuuttakauppayhtiö OANDAn seniorivälittäjä Stephen Innes.

– Markkinat keskittyvät nyt Trumpiin kohdistuviin syytöksiin, eivät talouden perusteisiin, totesi Mitsubishi UFJ Trust and Bankingin välittäjä Toshihiko Sakai.

Hermoilu jatkui myös Euroopan suurissa pörsseissä, jotka avautuivat laskuun. Helsingissä lasku oli ainakin aluksi loivaa ja yleisindeksi oli aamupäivällä 0,1 prosenttia pakkasella. 

 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja