Osaatko valita silmälasit kasvojesi muodon mukaan? Lue vinkit!

Omille kasvoille täydellisesti istuvien silmälasien löytämisessä yllättävän suurena apuna voi olla omien kasvojen muodon hyödyntäminen. Poimi vinkit ja löydä kasvojesi parhaita puolia korostavat kehykset!

Ovaali, pyöreä, sydän, kulmikas – minkä muotoiset kasvot sinulla on? Optikko ja Fleye-merkin silmälasisuunnittelija Annette Estø antoi vinkkinsä siihen, millaisiin seikkoihin omissa kasvoissa kannattaa kiinnittää huomiota silmälaseja valittaessa. Hyödynnä persoonallisia piirteitäsi ja ota oppia Estøn vinkeistä!

Ovaalinmuotoiset kasvot

Kasvoille, jotka ovat ovaalinmuotoiset ei kannata välttämättä valita kehysmallia, joka on aivan suorassa linjassa. Kun kehysmalli on linjoiltaan epätasainen, pääsevät kasvojen muodot oikeuksiinsa usein parhaalla mahdollisella tavalla.

Ovaalinmuotoisille kasvoille kannattaa valita epäsuoria linjoja.

Pyöreät kasvot

Pyöreille kasvoille sopivat erityisen hyvin silmälasikehykset, jotka tuovat poskiluiden kohdalle kulmikkuutta, eivätkä ole liian raskaat alareunastaan. Jos kasvot ovat pyöreät, ei kannata valita turhan pieniä laseja, jotta itse kasvot eivät näytä pienikokoisilta.

Sankojen näyttävät yläreunat ovat pyöreäkasvoisen luottovalinta.

Sydämenmuotoiset kasvot

Sydämenmuotoiset kasvot ovat sellaiset, joille sopivat liki mitkä tahansa kehykset – hoikkia leukaperiä nimittäin ihannoidaan. Tästä syystä sydämenmuotoisille kasvoille kannattaa valita rohkeasti erikoisiakin kehyksiä. Useimmilla kehyksillä jopa tavoitellaan sitä, että kasvot näyttäisivät sydämenmuotoisilta.

Kissamaiset kehykset sopivat sydämenmuotoisille kasvoille.

Kulmikkaat kasvot

Jos kasvot ovat kulmikkaat, poskiluiden kohtaa kasvoissa kannattaa korostaa kehyksillä. Näyttävät kehykset luovat illuusion todellista korkeammistä poskipäistä – ja korostavat kulmikkaiden kasvojen parhaita puolia.

Hiemat suuremmat kehykset sopivat usein kulmikkaille kasvoille.

Lue myös:

Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat