Osaatko oikeat niksit? Näin teet täydellistä kaakaota

Mr Chocolate -lempinimen saanut kuuluisa amerikkalainen kondiittori Jacques Torres paljastaa, minkälaisilla aineksilla syntyy maailman paras kaakao.

Useita suklaa- ja leipomoalan pystejä voittanut Jacques Torres tunnetaan ennen kaikkea täydellisen suklaisista kaakaoistaan. Torres on opiskellut Ranskan kulinaarisessa instituutissa ja kokannut muun muassa itse Amerikan presidentille, Barack Obamalle. Vuonna 2004 Torres avasi oman suklaatehtaansa Manhattanille

Torresin mukaan maailman paras kaakao syntyy laadukkaista aineksista, mutta ensin on löydettävä täydelliset olosuhteet.

– Juo kuumaa kaakaota kylmänä päivä, silloin juoma on parhaimmillaan, Torres vinkkaa.

Mikäs siis olisikaan sen parempi ajankohta nautiskella kupillinen suklaajuomaa kuin talvilomaviikko!

1. Käytä oikeaa ja laadukasta suklaata

Torresin mukaan suklaan laatu on aiken a ja o. Täyteläiset ja laadukkaat kaakaopavut, jotka ovat täydellisesti käyneet ja paahdetut niin, että lopputuloksena on harmoninen tumma suklaa, ovat Torresin mukaan ensiarvoisen tärkeät.

– Useimmat suklaat, joita käytämme yrityksessämme, ovat 60-70 prosenttista tummaa suklaata ja mieluiten Etelä- ja Keski-Amerikasta sekä Karibialta ja Madagascarilta.

2. Pelkkä kaakaojauhe ei riitä – raasta suklaata

Kaakaojuoman paras koostumus syntyy, kun siihen käytetään mahdollisimman paljon aitoa, raastettua suklaata. Pelkästä kaakaojauheesta syntyy Torresin mukaan rakeinen koostumus. Raastettu suklaa sulaa helpommin kuumaan maitoon ja antaa täyteläisemmän maun. Käytä siis laadukasta jauhetta sekä aitoa suklaata!

3. Unohda vesi - käytä rasvaista maitoa

Vedestä ei synny täyteläistä kaakaojuomaa. Käytä siis maitoa.

– Olen perinteinen mies, haluan käyttää kaakaooni maitoa. Kun aion juoda kuumaa kaakaota, tiedän jo valmiiksi, että se sisältää paljon kaloreita. Joten miksi en tekisi siitä samalla todella hyvää!

4. Käytä höyrytettyä maitoa

Höyrytä maitoa niin, että siitä tulee ilmavaa ja vaahtoisaa. Tällöin kaakaostasi tulee entistä täyteläisempää! Maidon höyrytys onnistuu espressokoneella.

5. Muista oikea järjestys

Jotta saavuttaisit parhaan koostumuksen, sinun täytyy tehdä kaikki oikeassa järjestyksessä. Lämmitä/höyrytä ensin maito, ja kaada se sitten raastetun suklaan päälle. Sekoita ja kaada seos takaisin kattilaan. Kuumenna, kunnes seos alkaa kiehua.

6. Anna juoman tekeytyä yön yli

Tiedät varmaan, että useat ruoat maistuvat paremmalta seuraavana päivän valmistuksesta, kun maut ovat saaneet rauhassa tekeytyä jääkaapissa. Tämä pätee, usko tai älä myös kaakaoon! Torresin mukaan juoman kannattaa antaa seisoa jääkaapissa yön yli ja lämmittää se sitten uudestaan.

– Näin kaakaosta tulee tummempaa ja täyteläisempää, Torres vinkkaa

7. Tee kokeiluja mausteiden kanssa

Torresin mukaan kaakaoon kannattaa rohkeasti lisätä mausteita, kuten chipotlechiliä. Myös appelsiini, maapähkinävoi, banaani ja kinuski sopivat Torresin mukaan mainiosti täydellisen kaakaon mausteeksi.

Kokeile myös suussa sulavia vaahtokarkkeja!

Täydellinen kaakao

1 litra täysmaitoa
85 grammaa laadukasta kaakaojauhetta, mieluiten Valhronaa
n. 40 grammaa erityishienoa sokeria
170 grammaa laadukkaan tumman suklaan paloja/raastetta.
Kermavaahtoa tai vaahtokarkkeja päälle

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja