Mainos

Osa Nokia Networkista amerikkalaisille

Matkapuhelinverkkojen valmistaja Nokia Networks laajentaa yhteistyötään amerikkalaisen sopimusvalmistajan SCI Systemsin kanssa. Amerikkalaisyhtiö ostaa Nokia Networksin Haukiputaan ja Camberleyn liiketoiminnan. Tehtaiden yhteensä noin 1 250 työntekijää siirtyvät vanhoina työntekijöinä SCI Systemsin palvelukseen.

Liiketoiminnan siirto ei vaikuta Nokia Networksin muiden tuotantoyksiköiden toimintaan. Amerikkalaisyhtiö jatkaa Haukiputaalla siirtolaitteiden valmistusta. Lisäksi se aloittaa tehtaalla kolmannen sukupolven tukiasemien pistoyksiköiden valmistuksen. Camberleyssä Englannissa jatkuu entinen tuotanto. Siihen kuuluu Talk-tukiasemien lähetin- ja vastaanottoyksiköiden valmistusta. Nokia ja SCI aloittivat yhteistyön vuonna 1998, kun SCI osti Nokialta tuotantoyksiköt Oulusta ja Ruotsin Motalasta.

Nyt sovittu kauppa laajentaa SCI Systemsin tukiasemien tuotantoa, kiinteän verkon siirtolaitteiden valmistusta ja tuotanto-osaamista. Kaupan arvoa ei julkistettu. Kauppaan tarvitaan viranomaisten hyväksyntä. Nokian tiedotteessa SCI Systemsin pääjohtaja Gene Snapp kiitteli yhteistyön laajentamista ja uskoi molempien osapuolien hyötyvän siitä.

SCI Systemsin pääkonttori on Huntsvillessä Alabamassa. Se on yksi maailman suurimpia elektroniikan sopimusvalmistajia.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.