Osa ihmisistä väsyi väkivaltaan – yli kymmenentuhatta punahuivia vastusti keltaliivejä Pariisissa

Keltaliivit ottivat yhteen poliisin kanssa Pariisissa 3:16
Katso video: Keltaliivit ottivat yhteen poliisin kanssa

Pariisissa yli 10 000 punaisiin huiveihin pukeutunutta ihmistä osoitti mieltään keltaliivien väkivaltaisuutta vastaan sunnuntaina.

– Kyllä demokratialle, ei vallankumoukselle, osa punahuivien mielenosoittajista vaati.

Punaliivien mielenosoitus kulki Place de la Nation -aukiolta Bastille -monumentille asti. Marssin organisoinut Laurent Soulie sanoi, että mielenosoittajat edustavat hiljaista enemmistöä, joka on pysynyt kotona kymmenen viikkoa.

Moni punahuivien mielenosoitukseen osallistunut sanoi, että he eivät vastusta keltaliivien vaatimuksia paremmasta avusta köyhille. He sanoivat olevansa väsyneitä yhteenottoihin ja tuhoon.

Kymmenettuhannet hallitusta vastustavat ihmiset eli niin kutsutut keltaliivit ovat osoittaneet mieltään Ranskassa jo 11 viikon ajan joka lauantai.

Keltaliivit palasivat jälleen lauantaina kaduille ja ottivat yhteen poliisin kanssa. Lauantaina Pariisissa otettiin kiinni yli 200 mielenosoittajaa, ja poliisi käytti kyynelkaasua sekä vesitykkejä protestoijien paiskoessa virkavaltaa kivillä.

Sisäministeriön mukaan protestoijia oli noin 69 000, mikä on hieman vähemmän kuin edellisenä viikonloppuna, jolloin keltaliivejä oli kaduilla ympäri Ranskaa 84 000.

Keltaliivien protestit alkoivat marraskuun puolivälissä vastalauseena presidentti Emmanuel Macronin talousuudistuksille, mutta myöhemmin niissä on jo vaadittu presidentin eroa.

Keltaliivien yksi näkyvimmistä hahmoista sai osuman poliisin kumiluodista

Yksi keltaliivien merkittävä aktivisti Jerome Rodrigues sai pahoja vammoja lauantaina mielenosoituksessa. Sekä Rodrigues että Rodriguesin asianajaja Philippe de Veulle sanoivat, että aktivisti sai osuman poliisin kumiluodista.

Asianajan mukaan mies on shokissa ja hänen vammansa ovat elinikäisiä.

– Tämä on tragedia hänelle ja hänen perheelleen, Veulle sanoi ranskalaisella uutiskanavalla BFM:llä.

40-vuotias Rodrigues teki suoraa Facebook-lähetystä mielenosoituksesta, kun hän sai osuman.

Rodrigues kertoi toimittajille olevansa sairaalassa vielä ainakin viisi päivää. Hänen mukaansa ainoastaan aika näyttää, onko hänen näkökykynsä vaurioitunut.  

Lue myös:

    Uusimmat