Mainos

"Julkkikselle on kysyntää" – autosta paiskatulle Tellervo-kissanpennulle yli sata halukasta ottajaa, kotkalaiset etsivät yhä kadonneita pentuja

0:40

Kotkassa perjantaina auton kyydistä paiskattujen kissanpentujen etsintä jatkuu vielä tänään. Julmasta teosta selvinnyt, paikalliseksi julkkikseksi noussut pentu voi hyvin.

Eläinten ystävät Kotkan alueelta ovat vielä tänään etsineet perjantaina liikkuvan auton kyydistä tielle heitettyjä kissanpentuja, jotka pakenivat metsikköön.

Katso video: Tässä on julmasta teosta selviytynyt supersöpö Tellervo-pentu!

Arviolta kolmen viikon ikäinen kissanpentu pelastettiin paikalta perjantaina. Eläinlääkärikäynnin jäljiltä pieni pentu voi nyt hyvin.

– Vietiin se eläinlääkäriin, ja katsottiin onko se Tellervo vai Kullervo. Tellervoksi hän nyt kallistui. Villikissasta ei todellakaan ollut kyse, vaan pennulla on ollut ihmiskontaktia, kertoo Satu Suntio, joka ylläpitää Kotkan ja Haminan seudun eläintenauttajat -Facebook-ryhmää.

Suntion mukaan reippaalle Tellervolle on maistunut keinoravinto, ja se on nyt hoitopaikassa, jossa on muitakin kissanpentuja emonsa kera.

"Kaikki haluavat Tellervon!"

Kotkalaisia yhdistäneen tapauksen selviytyjälle Tellervo-pennulle olisi ollut ottajia jonoksi asti, mutta pysyvä koti on jo löytynyt, kun pennusta tulee 12 viikon ikäinen.

– Minulle on tullut toistasataa kyselyä, kaikki haluavat Tellervon! ihmettelee Suntio.

Suntion mukaan esimerkiksi Lappeenrannan ja Kouvolan eläinsuojeluyhdistyksissä pursuaa hylättyjä kissanpentuja vaikka kaikille halukkaille.

– Pentuja tulee ovista ja ikkunoista, eikä niille löydy paikkaa. Meidän julkkis-Tellulle olisi ottajia, vaikka se on vasta kolmiviikkoinen. Julkkikselle on kysyntää, hän sanoo. 


Etsinnöissä viimeinen toivonkipinä

Suntion mukaan vapaaehtoiset yhdistävät voimansa tänään vielä viimeisen kerran muiden autosta viskattujen pentujen löytämiseksi.

Talkoisiin on liittynyt myös kotkalainen maanrakennus- ja putkityöfirma Tumra, joka on viemärikameroilla kuvannut viemäreitä, putkia ja mahdollisia koloja, joissa kissat voisivat lymytä.

– Käydään vielä hiuskammalla joka ikinen heinäsuortuva läpi, ettei jää nyt löytymättä ainakaan yrityksen puutteen takia. Kotkaa yhdistävä tapaus tämä on ollut, niin kokeillaan vielä kerran. Sitten on kaikki tehty, Suntio summaa.

Suntio ei usko, että Tellervon tapaan kolmeviikkoinen pentu olisi selvinnyt elossa montaa päivää ilman ravintoa. Sitä vanhemmilla pennuilla sen sijaan voisi olla vielä pikkuriikkinen mahdollisuus.

– Aika mahdottomalta kuulostaa, mutta pieni toivo on. 


Aiheesta kertoi tänään ensin Ilta-Sanomat.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja