Mainos

Orpo Turun telakkatilauksesta: Positiivinen vaikutus lukujakin suurempi

Valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok.) mukaan risteilijätilausten vaikutus suomalaiseen talouteen on työpaikka- tai eurolukujakin suurempi.  

Petteri Orpon mukaan Turun telakan laivatilaukset osoittavat, että suomalainen osaaminen pystyy olemaan kilpailukykyinen suuren mittakaavan tuotannoissa. 

Suomalainen meriteollisuus on Orpon mukaan huippuluokkaa.

– Missä päin maailmaa tahansa osataan kyllä tehdä iso laiva, mutta tehdä käytännössä iso kaupunki yhdessä laivassa, koko sen projektin hallinta on Turussa huippuluokkaa.

2:24

Meriteollisuuden voimistuminen Suomessa heikkojen vuosien jälkeen on Orpon mukaan suomalaisen osaamisen ja vakaan saksalaisen omistajan yhdistelmä. Hän uskoo, että meriteollisuus pysyy pitkään voimakkaana ja kasvavana alana. 

– Kun telakka saa tilauskirjan, se mahdollistaa sen, että verkostoyritykset kehittyvät ympärillä ja siellä syntyy uusia innovaatioita, jotka taas lisäävät työllisyyttä. 

Suomessa tulee Orpon mukaan pitää huolta osaamisen säilymisestä ja kehittämisestä. Samalla pitää säilyttää Suomen kiinnostavuus investointikohteena. 

– Suomessa on erittäin korkeaa osaamista laajasti eri aloilla. Meidän täytyy tehdä koko ajan töitä sen eteen, että yhä useampi miettisi, että voisi investoida Suomeen.  

Turun telakan miljardiluokan tilauksesta kerrottiin syyskuun alussa:

2:01

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.