Mainos

Esko Aho: Telakkateollisuudesta tulossa talouden veturi – alalle syntyy lähivuosina jopa 30 000 työpaikkaa

15:58

Entinen pääministeri Esko Aho uskoo Suomen talouden saavan vielä merkittävää vetoapua Länsi-Suomen meriteollisuudesta. Aho toimii nykyään Venäjän kauppaa edistävän East Officen hallituksen puheenjohtajana.

MTV:n Huomenta Suomessa vierailleen Ahon mukaan telakkateollisuuden tilaukset tulevat nostamaan merkittävästi koko Suomen työllisyysastetta.

– Jos kaikki nyt kirjoissa olevat tilaukset toteutuvat, vuoteen 2025 mennessä syntyy 30 000 uutta työpaikkaa. Se on yli prosentti Suomen työvoimasta. Eli ei tarvita mitään poppakonsteja tai ihmeitä.

– Nyt pitää tehdä järjestelmällisesti töitä ja huolehtia siitä, parantunut kilpailukyky hyödynnetään tehokkaasti ja huolehtia, ettei sitä pilata – koska sen me aina osaamme.

Aho muistuttaa, että noususuhdanteessa talouden kehitystä koskevat arviot ovat yleensä liian varovaisia.

Aho muisteli Huomenta Suomi -ohjelmassa myös omaa pääministerikauttaan, jota leimasi talouden lama. Ahon mukaan myös silloin talouden nousua vauhditti telakkateollisuuden elpyminen.

– Silloin ja myös nyt avainasia on Suomen kilpailukyvyn parantuminen. Minun pääministerikaudella käännekohta oli kiirastorstai vuonna 1993, jolloin Masa-Yardsin telakka sai Abu Dhabista merkittävän tankkeritilauksen. Siinä on sen laman taitekohta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.