Mainos

Orpo: Talouskasvu vahvistumaan päin – tuhlaamista ei luvassa

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) luonnehtii budjettiriihen pohjalla olevia talousnäkymiä sanomalla, että talouden kasvu on pikemminkin vahvistumaan kuin tasaantumaan päin.

Valtiovarainministeriö julkistaa riihen pohjana olevan uusimman ennusteensa muutaman viikon kuluttua.

– Ehkä sen verran voi luonnehtia, että kun talouden kasvu on ollut voimakas, niin edelleen on samansuuntainen tämä näkymä. Se vaan kertoo siitä, että me teemme nousevassa suhdanteessa töitä, ja se on erinomainen uutinen tietenkin, että Suomen talous kasvaa. Palataan niihin lukuihin sitten tarkemmin, Orpo sanoi.

Orpo ja pääministeri Juha Sipilä (kesk.) vakuuttivat riihen alkaessa kuin yhdestä suusta, että tuhlaamista ei ole luvassa, vaan budjettiriihessä on tavoitteena painaa velkaantumista alas mahdollisimman paljon.

– Iso kuva lähtee siitä, että me olemme menokehyksen tehneet hyvin tiukaksi, siellä on tehty kipeitäkin toimia ja leikkaamalla saatu valtion talouden menot kuriin. Nyt sitten kun tulee selvästi talouskasvun myötä valtiolle lisää tuloja, nehän näkyvät sitten alijäämän pienenemisenä, ja sehän on ollut tämän hallituksen keskeisiä tavoitteita, Sipilä sanoi.

– Meidän tavoite on painaa nyt velkaantumista mahdollisimman alas tässä riihessä ensi vuonna, Orpo sanoi.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.