Mainos

Ministeri Orpo hehkuttaa: "Suomen talouskasvu on väkevää ja laaja-alaista, velkaantuminen taittuu 2019 – mutta jakovaraa ei ole"

Hallitus pääsee tavoitteeseensa taittaa velkaantuminen vuoteen 2019 mennessä, valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) sanoi. Hän lisäsi olevansa tyytyväinen siihen, että "talous pystyy kahdeksan vuoden korpitaipaleen jälkeen tällaisen kasvuun".

– Tämä osoittaa, että Suomi on säilynyt dynaamisena maana.

Orpon mukaan Suomen talouden kasvu on väkevää ja laaja-alaista, mutta siitä huolimatta jakovaraa uusiin menoihin ei ole.

Toisaalta hän huomautti, että uusien menokohteiden osalta täytyy olla tiukka.

– Jakovaraa ei ole. Jokaista esitystä peilataan sen mukaan, miten se lisää työllisyyttä ja luo pohjaa talouskasvulle. Verotulojen kasvu ei riitä, vaan meidän pitää pitää kiinni julkisen talouden kurista.

Orpo muistutti, että veroratkaisut tehdään budjettiriihessä. Ministerityöryhmässä katsotaan verotuksen kokonaisuus, jolle on Orpon mukaan tärkeää löytää hallituksen kesken yhteinen näkemys.

Valtiovarainministeriön virkamiesjohto on kokoontunut tänään ministeriön sisäiseen budjettineuvotteluun, joka jatkuu huomiseen. Ministeriö valmistelee oman ehdotuksensa valtion ensi vuoden talousarvioksi Orpon johdolla.Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.