Mainos

Orpo perussuomalaisten pj-kisasta: Yhteistyömahdollisuudet katsotaan valinnan jälkeen

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) ei halua ottaa kantaa perussuomalaisten puheenjohtajakisaan.

– Sitten, kun puheenjohtaja on valittu, käydään mielestäni normaalijärjestyksessä keskustelua hallitusohjelmasta ja katsotaan yhteistyömahdollisuudet. En halua sitä sen enempää kommentoida.

Orpo sanoi, ettei halua sotkeentua eikä sotkea perussuomalaisten sisäisiä valintoja.

Kokoomusvaikuttaja, Helsingin pormestariehdokas Jan Vapaavuori sanoi Twitterissä maanantaina, ettei kokoomus hänen mielestään voi olla samassa hallituksessa, jos Jussi Halla-aho valitaan perussuomalaisten puheenjohtajaksi.

7:56

Perussuomalaisten varapuheenjohtajaksi jo useampi tarjokas

Perussuomalaisten puheenjohtajakisan tiivistyessä myös varapuheenjohtajan paikalle on tarjolla jo useampi ehdokas.

Kansanedustaja Ville Tavio ilmoitti tiistaina tavoittelevansa varapuheenjohtajan paikkaa harkittuaan aiemmin puheenjohtajakisaan lähtöä. Viime viikolla varapuheenjohtajan tehtävää ilmoittivat tavoittelevansa kansanedustajat Arja Juvonen ja Teuvo Hakkarainen. Jo aiemmin kisaan ilmoittautui kansanedustaja Laura Huhtasaari.

Perussuomalaisten puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat valitaan puoluekokouksessa Jyväskylässä 10.–11. kesäkuuta. Puolueen sääntöjen mukaan kolmesta varapuheenjohtajasta vähintään yhden on oltava nainen ja vähintään yhden on oltava mies.

Katkolla on myös puoluesihteerin paikka. Nykyinen puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo ei ole vielä kertonut, haluaako hän jatkaa tehtävässään. Viime viikolla ehdolle puoluesihteeriksi ilmoittautui kansanedustaja Tom Packalénin avustaja Aleksi Niskanen.

3:15

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.