Mainos

Oregonin kouluampumisen taustalla uskonto? – tilanne ohi minuuteissa

Yhdysvalloissa Oregonin kouluampumisesta epäilty kysyi ilmeisesti uhreiltaan heidän uskontoaan, kertoo paikallinen media.

News-Reviewelle puhuneen silminnäkijän mukaan mies käski ennen tulituksen aloittamista ihmisten kertoa, mihin uskontokuntaan he kuuluvat.

Poliisitutkintaa tunteva lähde on kertonut uutiskanava CNN:lle, että ampujan epäillään puhuneen aikeistaan internetissä päivää ennen surmatöitä. Lähteen mukaan ampuja liikkui koulussa rakennuksesta toiseen ja tappoi ihmisiä ainakin kahdessa eri rakennuksessa.

Ampuja oli viranomaisten mukaan 20-vuotias mies. Hän sai surmansa tulitaistelussa poliisin kanssa koulun alueella.

Viranomaisten mukaan ampumisessa kuoli ainakin 10 ihmistä ja ainakin seitsemän haavoittui, osa vakavasti. Aiemmin kerrottiin, että kuolleita oli ainakin 13 ja haavoittuneita 20.

Uhrien iästä ei ole vielä tietoa. Hyökkäyksen kohteeksi joutuneen oppilaitoksen opiskelijoista suurin osa on aikuisia.

Poliisi paikalla minuuteissa

Poliisi sai hälytyksen koululle torstaiaamuna puoli yhdeltätoista paikallista aikaa. Ensimmäiset poliisit olivat paikalla jo viiden minuutin kuluttua hälytyksestä. Kymmenen minuutin kuluttua poliisien saapumisesta tilanne oli ohi.

Umpquan koulun syyslukukausi oli alkanut maanantaina. Koulussa on hyvin monenikäisiä opiskelijoita, ja monet heistä ovat aikuisia. Kaikkiaan koulussa on noin 3 000 täysipäiväistä ja noin 10 000 osa-aikaista opiskelijaa.

Kouluampuminen on jälleen kerran nostattanut Yhdysvalloissa vaatimuksia aselakien tiukentamisesta ja mielenterveysongelmaisten hoidon parantamisesta.

Presidentti Barack Obaman on määrä antaa lausunto kouluampumisen johdosta myöhemmin tänään.

Poliisin mukaan vielä on liian aikaista arvioida, toimiko ampuja yksin. Ei myöskään ole tiedossa, opiskeliko hän koulussa.

Ampuminen tapahtui Umpquan koulussa Roseburgissa. Roseburg on 22 000 asukkaan kaupunki, joka sijaitsee noin 300 kilometriä etelään Oregonin suurimmasta kaupungista Portlandista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.