Oranginpoikaset pelastuivat Thaimaan poliisin juonen avulla: "Salakuljettajaa etsitään vielä"

Thaimaan poliisi pelasti tällä viikolla kaksi oranginpoikasta salaisessa operaatiossa, jossa poliisit esiintyivät eläinsalakuljettajille mahdollisina orangin ostajina, viranomaiset kertoivat.

Orangit ovat alle vuoden ikäisiä ja vauvan kokoisia. Poliisi oli saanut nimettömän vinkin nettimainoksesta, ja ilmoitti pikaviestisovelluksen avulla ostavansa eläimet 700 000 bahtilla eli vajaalla 20 000 eurolla.

Poliisi siirsi 100 000 bahtia orankeja kaupitelleen thaimiehen tilille, kertoi kansallispuiston apulaisjohtaja Adisorn Noochdumrong.

Poliisit järjestivät poikasten noudon bangkokilaisen supermarketin ulkopuolelle viime keskiviikoksi. Orangit toi paikalle taksikuski.  

Taksinkuljettaja pidätettiin, mutta vapautettiin, kun selvisi, ettei kuljettaja kuulunut salakuljettajiin, kertoo villieläimistä vastaava poliisi. Hänen mukaansa oikeaa salakuljettajaa etsitään vielä. 

Orankeja elää Malesiassa ja Indonesiassa, mutta niitä salakuljetetaan usein laittomasti ympäri Kaakkois-Aasiaa joko yksityisiin eläintarhoihin tai lemmikeiksi. 

Thaimaa on jo pitkään toiminut salakuljettajien kauttakulkupisteenä kohti Vietnamin ja Kiinan suuria markkinoita.

Lue myös:

    Uusimmat