Missä on Squishy? Mies nappasi kilpikonnavanhuksen syliinsä ja pakeni Uberilla – eläintarha ja poliisi etsivät nyt kilpikonnaa sekä varasta Texasissa

Houstonin viranomaiset etsivät 16-vuotiasta kilpikonnaa, joka varastettiin texasilaisesta Houstonin eläintarhasta maaliskuussa, uutisoi ABC News.

Käärmeenkaulakilpikonnien heimoon kuuluva kilpikonna, nimeltään Squishy (suom. ’vetelä’), varastettiin Houstonin eläintarhasta 5. maaliskuuta. Varkaus tapahtui avointen ovien päivänä, eikä eläintarhan akvaariossa ole valvontakameroita, eläintarhan tiedotteessa kerrotaan.

Epäilty on 21-vuotias mies, jonka epäillään paenneen rikospaikalta Uber-taksilla. Poliisi pääsi epäillyn jäljille, kun Uber-kuljettaja otti heihin yhteyttä.

Kuljettajan epäilykset olivat heränneet, kun hän oli ottanut kyytiin nuoren miehen, joka kantoi kilpikonnaa sylissään. Mies oli silminnähden kiireessä ja hän kertoi kuljettajalle olevansa innoissaan, koska oli juuri "vapauttanut" kilpikonnan eläintarhasta.

Epäillyn kerrotaan myös julkaisseen Instagram-tilillään videon, jossa kilpikonna oli hänen kotinsa kylpyammeessa.

Eläintarha: Kilpikonna on hengenvaarassa

Huhtikuussa rikostutkijat puhuivat epäillyn vuokranantajan kanssa, joka oli tietoinen kilpikonnasta, ja kertoi miehen kehuskelleen sen varastamisella.

Miehellä oli kämppäkaveri, ja molemmat olivat saaneet häätöilmoituksen toistuvien valitusten takia. Poliisi kuulusteli kämppäkaveria, joka kertoi heidän hankkiutuneen kilpikonnasta eroon, muttei suostunut kertomaan mihin. Hän kuitenkin vakuutti paikan olevan turvallinen.

Squishy on noin 2 500 dollarin arvoinen, mutta sen pitkän ikänsä vuoksi eläintarha pitää sitä "lähes korvaamattomana". Konnassa on tunnistesiru.

Eläintarhan mukaan Squishy on hengenvaarassa, koska kilpikonna tarvitsee erityiset elinolosuhteet, joita kotioloissa ei pystytä järjestämään.

Lue myös:

    Uusimmat