Opposition ehdokas voitti täpärästi Istanbulin pormestarinvaalit, kertoo Erdoganin liittolaiselle kuuluva uutistoimisto

Turkin suurimman oppositiopuolue CHP:n ehdokas Ekrem Imamoglu on voittanut Istanbulin pormestarinvaalit hiuksenhienolla erolla valtapuolue AKP:n ehdokkaaseen Binali Yildirimiin.

Imamoglun kerrotaan saaneen äänistä 48,8 prosenttia ja Yildirimin 48,5. Asiasta kertoo turkkilainen uutistoimisto DHA, joka kuuluu maan presidentti Recep Tayyip Erdoganin liittolaiselle. Tiedot ovat peräisin Turkin vaaliviranomaiselta YSK:lta.

YSK:n puheenjohtaja Sadi Guvenin mukaan opposition Imamoglu on saanut lähes 28 000 ääntä enemmän kuin valtapuolueen Yildirim. Imamoglun potti on 4 159 650 ääntä ja Yildirimin 4 131 761 ääntä.

Molemmat ehdokkaat ehtivät julistautua Istanbulin vaalien voittajiksi maanantain vastaisena yönä ääntenlaskennan ollessa vielä kesken. Ehdokkaista AKP:n Yildirim julistautui voittajaksi ensin.

Turkin paikallisvaaleja on pidetty presidentti Recep Tayyip Erdogania koskevana kansanäänestyksenä.

Erdoganin AKP-puolueen pormestariehdokas näyttää kärsivän tappion myös pääkaupunki Ankarassa. AKP on selviytymässä vaalien voittajaksi koko maassa, mutta oppositio on vienyt monia merkittäviä kaupunkeja.

Istanbulin ja Ankaran ohella opposition johtoon on päätymässä muun muassa maan kolmanneksi suurin kaupunki Izmir. 

Lue myös:

    Uusimmat